Tessa Ham
Tessa Ham Crypto 8 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

‘s Werelds een na grootste bank: Bitcoin is niet meer te negeren

Bank of America, de grootste bank ter wereld na JP Morgan Chase, heeft een nieuw rapport uitgegeven over Bitcoin en andere cryptocurrencies. Volgens de analisten van de bank is de cryptomarkt inmiddels zo groot dat we die niet meer kunnen negeren.

“Onze mening is dat er meer mogelijkheden zouden kunnen zijn dan sceptici verwachten”, zegt Alkesh Shah. Hij is het hoofd van de afdeling crypto en digitale activa van de bank.

Bitcoin wint populariteit in Wall Street

Het voelt als de dag van gisteren dat een grote financiële instelling als Bank of America niets met crypto te maken wilde hebben. Het rapport laat dan ook zien dat het enthousiasme voor Bitcoin en andere crytpocurrencies “ondanks de controversie aan kracht wint op Wall Street”, aldus Bloomberg. Het is ook weer een grote stap in de legitimiteit van crypto.

In het rapport hebben analisten van de bank onderzoek gedaan naar de cryptomarkt. Hierbij hebben ze niet alleen gekeken naar Bitcoin, maar ook naar andere digitale munten (altcoins).

Het rapport behandelt dus niet alleen de betekenis van Bitcoin, inmiddels de negende grootste activa ter wereld. Maar het gaat ook dieper in op welke altcoins een zelfde soort opmars kunnen maken als Ethereum. Dit is de grootste digitale munt na Bitcoin.

Altcoins die flink kunnen groeien

“Bitcoin is belangrijk”, zegt Shah. “Maar het ecosysteem van digitale activa omvat zo veel meer.” Hij benoemt vijftien altcoins die volgens de analisten een flinke groei kunnen doormaken. Hierbij is onder meer gekeken naar technische toepassingen van de munten en het aantal ontwikkelaars dat aan de munten werkt.

Ook zijn er in de lijst geen altcoins opgenomen die in de top 15 grootste munten staan wat betreft marktkapitalisatie. Munten die genoemd worden zijn onder meer EOS, Ethereum Classic, NEO, TRON, The Graph, Near, Protocol, Fantom, Internet Computer en Monero. Business Insider publiceerde een uitgebreid artikel over het rapport.

Het gaat momenteel lekker met Bitcoin. In de eerste week van oktober is de koers met bijna 24 procent gestegen. Die ligt nu rond de 55.000 dollar (48.000 euro), een record sinds midden mei.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.