Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Glory 8 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Rico Verhoeven krijgt het druk: Glory haalt nóg een oud-UFC-vechter binnen

Glory heeft na Alistair Overeem nog een uitdager voor Rico Verhoeven weten te strikken. Niemand minder dan Gökhan Saki heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor meerdere gevechten. De Turks-Nederlands kickbokser vocht al eerder onder de vlag van Glory, maar stapte in 2017 over naar de UFC.

Op zijn comeback binnen Glory hoeft Gökhan Saki niet lang meer te wachten. De in Schiedam geboren vechter is direct toegevoegd aan GLORY Collision 3. Dit event wordt op 23 oktober gehouden in de Gelredome. Het hoofdgevecht van die avond zou gaan tussen Rico Verhoeven en Alistair Overeem. Helaas moest de uitdager afhaken vanwege een blessure. Het lijkt erop dat Jamal Ben Saddik hem gaat vervangen, maar dit is nog niet zeker.

Gökhan Saki terug bij Glory

Tegen wie Gökhan Saki zijn rentree gaat maken, wordt later vandaag bekendgemaakt. Het zal voor hem in ieder geval even schakelen zijn, want de laatste jaren was hij actief als mma-vechter. In 2017 verruilde Gökhan Saki Glory voor de UFC. Daar begon hij met een overtuigende overwinning op Henrique da Silva. Een goed vervolg kwam er niet. Een klein jaar later werd Saki in de eerste ronde knock-out geslagen door Khalil Rountree.

Wat volgde was een periode met blessures. Uiteindelijk liet de UFC hem gaan en kwam er dus geen derde gevecht. Een enorme tegenvaller voor Gökhan Saki. In 2017 liet hij tegenover Manners weten dat een UFC-titel zijn doel was, en hij was er ook van overtuigd dat dit mogelijk was. Van die droom heeft hij definitief afscheid moeten nemen.

Van kickboksen naar UFC en weer terug

Dit betekent uiteraard niet dat zijn carrière als vechtsport mislukt is. Gökhan Saki heeft een geweldige staat van dienst in het kickboksen. De cijfers uit zijn K-1 en Glory tijd zijn indrukwekkend. 98 keer stapte hij de ring in, en kwam 81 keer als winnaar uit de strijd. Vaak was dat overtuigend, want Gökhan Saki heeft maar liefst 58 knock-outs op zijn naam staan.

Het wagenpark van Rico Verhoeven: luxe auto’s en brute motoren

Inmiddels is Gökhan Saki 37 jaar. Hij is daarmee vijf jaar ouder dan Rico Verhoeven, maar nog zeker niet versleten. Zo is hij wel weer vier jaar jonger dan Alistair Overeem. Gökhan Saki zit dus in zijn nadagen, maar is nog jong genoeg om in de aankomende jaren mee te draaien binnen Glory.

Gökhan Saki vs Rico Verhoeven?

Hoe goed Gökhan Saki op dit moment is, gaan we zien op 23 oktober. Tijdens GLORY Collision 3 zal hij zijn comeback gaan maken. Tegen wie is op het moment van schrijven nog niet bekend. Het zal in ieder geval nog niet tegen Rico Verhoeven zijn, maar wie weet krijgen we dat gevecht nog in de toekomst.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.