Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Glory 22 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Overeem niet bang voor Rico Verhoeven: ‘In een vrij gevecht win ik altijd’

Op 23 oktober gaat Rico Verhoeven voor de tiende keer zijn Glory-titel verdedigen. Tot nu toe rekende de King of Kickboksing af met iedere uitdager. Of dat nu weer gaat lukken, is nog maar de vraag. Ditmaal treedt de Nederlander aan tegen landgenoot en mede vechtsport-legende: Alistair Overeem. Na zijn vele successen in de UFC keert Overeem terug binnen het kickboksen, en hij geeft zichzelf een goede kans.

Gisteravond stonden Alistair Overeem en Rico Verhoeven voor het eerst tegenover elkaar. Bij de gemiddelde staredown hangt vaak een gespannen sfeer. We zien zelfs wel eens dat het flink uit de hand kan lopen. Daar was bij de staredown tussen Verhoeven en Overeem geen enkele sprake van. Het onderlinge respect tussen de twee vechters is groot.

‘In een vrij gevecht win ik altijd’

Ook tijdens de persconferentie was er veel respect. De trash talk werd door beide vechters achterwege gelaten. Toch konden ze het niet laten om even wat olie op het vuur te gooien. Zo maakte Alistair Overeem duidelijk dat hij onder bepaalde omstandigheden altijd zou winnen van Rico Verhoeven: “Ik wil niet arrogant zijn. Hij is een geweldige atleet en vechter, maar ik denk dat in een vrij gevecht altijd zou winnen.”

Met een vrij gevecht doelt Alistair Overeem op een MMA gevecht. De in Engeland geboren vechter heeft een lange UFC-carrière achter de rug en stond daar bekend als ‘The Demolition Man’. Het eenmans sloopbedrijf Overeem won zijn gevechten voornamelijk op KO/TKO. Met zijn mokerharde stoten en vernietigende knietjes was hij een gevreesde vechter.

Onverwachte terugkeer Alistair Overeem

Helaas voor Alistair Overeem is zijn gevecht tegen Rico Verhoeven geen MMA-gevecht, maar een kickbokspartij. Volgens Overeem is dat in het voordeel van Rico Verhoeven: “We gaan kickboksen met een bepaalde set regels, zijn regels.” Toch heeft hij daar geen problemen mee en is het ook leuker voor het publiek: “Onder mijn MMA-regels zou het minder spannend zijn.”

Zelf had Overeem ook niet verwacht ooit nog terug te keren naar het kickboksen. Toch kon hij dit aanbod niet weigeren. Hij sluit af met de belofte dat hij over een paar weken meer dan klaar is om er een geweldig gevecht van te maken.

Rico Verhoeven maakt zich geen zorgen

Datzelfde geldt uiteraard ook voor Rico Verhoeven. De al lange tijd regerend kampioen kijkt uit naar het in zijn ogen ‘topgevecht’. Verhoeven moet na iedere overwinning weer op zoek naar een nieuwe uitdager. Dat hij nu tegen een grote naam uit de kickboks-geschiedenis mag aantreden, is ook voor hem een eer. “Een legende uit verleden tegen de koning van nu,” aldus Rico Verhoeven.

Maak kennis met Naomy van Beem, de ‘nieuwe vriendin’ van Rico Verhoeven

Deze strijd tussen het heden en het verleden zal op 23 oktober gaan plaatsvinden tijdens GLORY: Collision 3 in het Gelredome. Rico Verhoeven is er naar eigen zeggen klaar voor om opnieuw tot kampioen gekroond te worden. Volgens de King of Kickboksing moet Alistair Overeem met een verrassing komen om een kans te maken.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.