Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 30 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Het wagenpark van Rico Verhoeven: luxe auto’s en brute motoren

Rico Verhoeven heeft in zijn carrière heel wat centen bij elkaar gekickbokst. Een deel van dit geld heeft hij geïnvesteerd in dit indrukwekkende wagenpark, dat verder gaat dan alleen auto’s.

Dat ‘The King of Kickboxing’ van adrenaline houdt mag duidelijk zijn. Naast twee sterke auto’s beschikt hij ook over twee razendsnelle motoren.

De auto’s en motoren van Rico Verhoeven

1. Suzuki GSX-R1000R

De kickbokser heeft in zijn garage onder meer een Suzuki GSX-R1000R. Deze Japanse motor is voorzien van een 202 pk sterke 1000cc viercilinder. Hiermee sprint het model van 0 naar 100 kilometer per uur in minder dan 3 seconden.

Rico verhoeven, wagenpark, auto's
(Afbeelding: Wheelsage)

Deze Suzuki is de eerste motor die Rico Verhoeven in zijn bezit had. De tweewieler heeft hem zeker 19.999 euro gekost, en is het goedkoopste voertuig uit zijn wagenpark.

2. Ducati Diavel 1260 S

De tweede motor van de kickbokser is een Ducati Diavel 1260 S. De 1262cc motor levert 159 pk en sprint in 2,5 seconden naar de 100 kilometer per uur.

Voor de pijlsnelle Italiaanse motor heeft hij vermoedelijk niet de gevraagde prijs van 30.000 euro betaald. Te weten dat Rico Verhoeven en Ducati als partners aan elkaar zijn verbonden.

3. BMW X7 (de dagelijkse auto van Rico Verhoeven)

Ooit had hij een Range Rover Velar, maar die heeft plaatsgemaakt voor een nog grotere BMW X7. De auto is de grootste SUV ooit en is meer dan 5,1 meter lang, 2 meter breed en 1,8 meter hoog. De auto weegt meer dan 2.300 kilogram en is dus een echte ‘heavyweight‘.

Rico verhoeven, wagenpark, auto's
(Afbeelding: Wheelsage)

De koets wordt voortgetrokken door een 3.0 liter dieselmotor met zes cilinders. Deze levert 265 pk en sprint in 7 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. De topsnelheid ligt op 227 kilometer per uur.

Badr Hari maakt rentree en begint wraaktocht richting Rico Verhoeven

Voor de auto heeft Rico Verhoeven zo’n 168.000 euro betaald. Deze luxe SUV gebruikt hij als dagelijkse auto.

4. McLaren 720S

Dan de parel uit het wagenpark van Rico Verhoeven. In dit geval heeft zijn voormalige Porsche Panamera plaatsgemaakt voor een McLaren 720S. Deze brute sportwagen beschikt over een 4.0 liter V8-motor met twee turbo’s, goed voor 720 pk. Hiermee sprint de supercar van 0 naar 100 kilometer per uur in 2,9 seconden en het plezier stopt pas bij de 341 kilometer per uur. Hoewel er een flinke motor in ligt, weegt de auto slechts 1.319 kilogram. Dat is exclusief de 119 kilogram wegende Rico Verhoeven.

De auto heeft in Nederland een startprijs van 307.700 euro. Een bedrag dat Rico Verhoeven makkelijk bij elkaar kickbokst tijdens een gala. Als de Nederlandse vechter een dergelijk kickboksgala winnend afsluit, verdient hij ongeveer een half miljoen euro. Slaat hij iemand knock-out? Dan krijgt hij nog eens 50.000 euro bonus. Wij berekende eerder al wat er binnenkomt bij de vechtsporter. Hoeveel hij precies verdient, lees je in dit artikel.

Het wagenpark van Max Verstappen

Baas boven baas: aan het wagenpark van Max Verstappen kan Rico Verhoeven niet tippen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.