Tessa Ham
Tessa Ham Geld & Carrière 25 apr 2020

Dit verdient Rico Verhoeven met kickboksen en andere zaken

Wie denkt aan vechtsport in Nederland, zal vast snel op de naam ‘Rico Verhoeven’ komen. De Brabantse kickbokser is niet alleen uitgegroeid tot een favoriete vechtsporter in Nederland omdat hij er enorm goed in is, maar ook vanwege zijn vriendelijke karakter. Wat verdient Rico Verhoeven eigenlijk in zijn carrière?

We verklappen alvast dat het lang niet zoveel is als bijvoorbeeld de Amerikaanse bokser Floyd Mayweather of MMA-ster Conor McGregor. Toch is het ook echt niet zo dat Verhoeven ergens op drie hoog achter woont.

Rico Verhoeven is naast kickbokser ook zakenman en hij ambieert een acteercarrière à la Dwayne Johnson. Zo heeft hij al bijrollen in Vechtershart en Kickboxer: Retaliation. In aanloop van het gevecht der gevechten met Badr Hari vorig jaar, werd hij door SBS6 gevolgd voor een reality show. Hij zorgt dus voor meerdere inkomstenbronnen.

Wat verdient Rico Verhoeven met kickboksen?

Oud-kickbokser Remy Bonjasky kon in een interview met Quote wel een schatting maken van het bedrag dat Verhoeven en Bari voor hun gevecht afgelopen december kregen. Gebaseerd op zijn eigen verleden denkt hij dat ze hiervoor een mooi bedrag van 500.000 euro kregen. “Als ze hiermee minder dan een half miljoen verdienen, moeten ze een andere manager zoeken”, zei hij daarover.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Max Verstappen krijg je als kickbokser geen basissalaris en daar bovenop bonussen. Als kickbokser krijg je betaald per gevecht. Zo krijg je volgens verslaggever Jan Uriot zo’n 250.000 dollar voor een WK-winst. Een prijs die Verhoeven natuurlijk meerdere malen in ontvangst heeft mogen nemen.

Met evenementen als een kickboksgala kan Verhoeven zijn bankrekening ook goed vullen. De winst levert je vaak een half miljoen op. Bovendien krijg je een extra 50.000 euro als je iemand knock-out slaat.

Andere inkomsten van Rico Verhoeven

Dat zijn mooie bedragen, maar daar blijft het niet bij. Als zakenman sloot hij deals met Land Rover, Spotify en andere merken. Daarnaast heeft hij een contract met Adidas. En vergeet zijn inkomsten uit zijn eigen merchandise niet, een kledinglijn én een eigen parfum.

Ten slotte heeft Rico zijn eigen fitness-app, een eigen sportschool en een eigen restaurant. Ook speelt hij af en toe een rolletje in een film. Al deze inkomsten komen bovenop de verdiensten (van waarschijnlijk een paar miljoen) van het kickboksen.

Tel daarbij op dat Rico Verhoeven niet echt bekend staat om zijn extravagante levensstijl met dure huizen, auto’s (die krijgt hij veelal gratis) of wat dan ook. Hij zal dus inmiddels een mooi bedrag op zijn spaarrekening hebben staan. Zijn geschatte vermogen ligt op 3 miljoen euro. Geen misselijk bedrag, maar hiermee is hij nog niet de best betaalde Nederlands vechtsporter. Die titel is voor deze man.

Verder lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit verdient Rico Verhoeven met kickboksen en andere zaken
Sluiten