Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Sport 31 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Hafthor Bjornsson doorstaat serieuze test en is klaar voor titanenstrijd

Op 18 september staat Hafthor Bjornsson tegenover Eddie Hall in het zwaarste zwaargewicht gevecht ooit. Om in dat gevecht beslagen ten ijs te komen, vocht eerstgenoemde afgelopen weekend een oefengevecht. The Mountain trad aan tegen prof Simon Vallily, en bracht het er prima vanaf.

Hafthor Bjornsson stond het afgelopen jaar al vaker in de ring, maar dit was de meest serieuze test tot nu toe. De Britse Simon Vallily is een ervaren vechter met een hele aardige staat van dienst. Als professioneel bokser trok hij 21 keer de handschoenen aan. 17 keer stapte hij vervolgens als winnaar uit de ring. Vorige jaar augustus was hij dichtbij de Engelse zwaargewicht titel, maar werd knock-out geslagen door Fabio Wardley.

The Mountain maakt goede indruk

Hoewel hij deze titel misliep, heeft hij wel een mooie prijs op zijn palmares staan. Simon Vallily won in 2010 goud tijdens de Commonwealth Games. De in Middlesbrough geboren boksers loopt dus al behoorlijk lang mee en is een serieuze tegenstander voor Hafthor Bjornsson. The Mountain komt tenslotte pas net kijken. De uit IJsland afkomstige spierbundel heeft zijn hele leven vooral tegen grote gewichten geknokt, en niet tegen levende tegenstanders.

Video: The Mountain krijgt lesje MMA van Nederlandse UFC-legende

Dat werd ook duidelijk in het gevecht tegen Simon Vallily. Je kunt zien dat Hafthor Bjornsson nog niet zo lang actief is als bokser. Desalniettemin sloeg hij zeker geen modderfiguur. The Mountain hield zich prima staande en haalde het einde van dit vier ronde durende gevecht. Een winnaar werd er niet aangewezen. Wel kreeg Hafthor Bjornsson zijn tegenstander een keer tegen de grond, al moest hij zelf ook een keer opkrabbelen. De scheidsrechter vond beide situaties echter niet genoeg voor een knock-down.

Hafthor Bjornsson is klaar voor Eddie Hall

Na afloop liet Simon Vallily weten behoorlijk onder de indruk te zijn van The Mountain. Volgens de Engelsman heeft Hafthor Bjornsson flinke stappen gezet sinds zijn vorige gevecht. Simon Vallily denk dan ook dat de IJslander een hoop potentie heeft. Ook Hafthor Bjornsson zelf is tevreden over zijn optreden. Hij liet na afloop weten blij te zijn dat hij deze test tegen een prof goed heeft doorstaan. The Mountain richt zijn vizier nu op Eddie Hall en belooft er alles aan te doen om hem knock-out te slaan.

Training of marteling? The Mountain deelt video van bizarre oefening

Dat zal hij ongetwijfeld menen, want de twee zijn alles behalve vrienden. De spierbundels waren het niet eens met elkaar tijdens een Strongman wedstrijd, en deden er vervolgens alles aan om hun gelijk te bewijzen. Dit is inmiddels uitgelopen tot een behoorlijk heftige vete. Het werd zelfs zo erg dat Hafthor Bjornsson gestopt is met Strongman wedstrijden. Sindsdien heeft The Mountain zijn leven flink omgegooid en richt hij zich volledig op het boksen. Zo slaagde hij erin om 50 kilo af te vallen. Hoe hij dat deed, lees je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.