Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Netflix 31 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Peaky Blinders seizoen 6 is af! Maar wanneer staat het op Netflix?

Het is inmiddels dik anderhalf jaar geleden dat het vijfde seizoen van Peaky Blinders verscheen. Sindsdien zitten fans smachtend te wachten op het ongetwijfeld knallende slotstuk. Voor die mensen is er nu goed nieuws, want de opnames zitten erop. De vraag is nu alleen wanneer Peaky Blinders seizoen zes naar Netflix komt.

Vooral door de coronapandemie duurden de opnames een stuk langer dan gepland. Gelukkig is van uitstel geen afstel gekomen en staat alles nu op de band. Zo blijkt uit een tweet die werd geplaatst door het officiële Twitteraccount van Peaky Blinders. Hierin wordt bekendgemaakt dat de opnames zijn afgerond en worden zowel cast, als crew bedankt voor hun inzet. Vervolgens volgt de belofte dat het zesde seizoen episch gaat worden.

Peaky Blinders seizoen 6 op Netflix

Dit is natuurlijk goed nieuws, maar dit betekent niet dat je binnenkort kunt gaan bingen. Er moet namelijk nogal wat gebeuren voordat Peaky Blinders seizoen zes klaar is om uitgezonden te worden. Alles moet nog geknipt en geplakt worden. Daar gaat doorgaans een hoop werk in zitten, dus voorlopig hoef je nog geen nieuwe afleveringen te verwachten op Netflix.

Maar wanneer gaat het zesde seizoen van Peaky Blinders dan wel verschijnen? Officieel is er nog geen releasedatum bekend en tasten we dus in het duister. Gelukkig zijn er wel een aantal indicaties. Zo liet Paul Anderson (de acteur die Arthur Shelby speelt) eind vorig jaar weten dat het niet lang gaat duren. Ook de Nederlandse afdeling van Netflix heeft al van zich laten horen. Eind maart deelde de streamingdienst een foto van Tom Shelby met daarbij de tekst ‘Binnenkort’. Deze werd echter gevolgd door deze disclaimer.

Nog even geduld

Er is dus nog weinig bekend over de releasedatum van Peaky Blinders seizoen zes, maar de vooruitzichten zijn positief. Volgens regisseur Anthony Byrne duurt het editten een aantal maanden. Kenners verwachten dan ook dat de eerste aflevering van het nieuwe seizoen ergens eind september gaat verschijnen. Dat is echter de verwachte releasedatum bij de BBC. Het zal waarschijnlijk tot eind 2021 duren voordat Peaky Blinders ook terugkeert op Netflix.

Problemen bij Peaky Blinders seizoen 6: BBC flink op de vingers getikt

Het lijkt er dus op dat het geduld van Peaky Blinders-fans nog even op de proef gesteld wordt. Gelukkig is er ook goed nieuws. Na het zesde en laatste seizoen is het namelijk nog niet gedaan voor de serie. Het is inmiddels zeker dat er nog een film komt en ook wordt er al volop gesproken over spin-offs.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.