Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 31 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Eternals-trailer ontleed: 71 easter eggs plus Captain America en Thanos

Kun je ook niet wachten op Eternals? Dan moet je over engelengeduld beschikken. Maar wees gerust, het watertanden is begonnen. Tot november word je door Marvel lekker gehouden over de buitenaardse superhelden. Check alvast deze 71 easter eggs, inclusief relevante referenties naar Thanos en Captain America.

Vorige week werd de eerste en langverwachte trailer van de Eternals gedeeld. De reacties onder fans waren wisselend. Hier op de redactie waren we blij met wat we zagen in de eerste teaser, en we kijken uit naar de volledige trailer en meer foto’s.

71 easter eggs in de trailer van Eternals

Hoeveel details kunnen er in een teaser van 2 minuten zitten? Nou, heel wat. De gasten van ScreenCrush hadden wat tijd over en ontleedden de trailer tot op het bot.

Heb je meegeteld? Dat waren inderdaad 71 easter eggs, inclusief referenties naar Captain America en Thanos. ScreenCrush probeert op deze manier ook iets uit te leggen over de Eternals in de comics. Let wel, in deze video gaat het om aannames, maar er zit een aantal interessante dingen tussen.

Wie zijn deze ‘nieuwe’ superhelden van Marvel?

Nog even wat duiding in tekst. Want wat en wie zijn nou precies de Eternals? Om te beginnen heb je de Celestials, een soort goddelijke kosmische wezens met bijna ongelimiteerde krachten. Zij houden verschillende planeten in de gaten, waaronder de aarde. Miljoenen jaren geleden creëerden ze zowel de Eternals als de Deviants. Tevens danken alle hedendaagse superhelden hun krachten min of meer aan de experimenten die de Celestials destijds uitvoerden.

De Eternals zijn onsterfelijk, leven al duizenden jaren in het geheim op de aarde en worden eens in de zoveel tijd wakker om deze planeet te redden. Allemaal hebben ze hun eigen superkrachten, maar de gemeenschappelijke kracht is hun Uni-Mind, waarmee ze op afstand gezamenlijk beslissingen kunnen maken. Dan heb je de mensen, die er zoals gewoonlijk een rommeltje van maken. En dan heb je nog de Deviants. Dit zijn monsterlijke en aan de mens verwante wezens die kort gezegd de aarde proberen te veroveren. Bekijk hieronder de trailer zonder de easter eggs.

Officieel is Thanos ook een Eternal. Maar hij is niets vergeleken bij Gilgamesh, die tot de Eternals behoort. Lees in dit artikel waarom hij de sterkste superheld in het Marvel Cinematic Universe wordt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.