Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Netflix 30 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix komt met opmerkelijk bericht over Peaky Blinders seizoen 6

Goed nieuws voor fans van Peaky Blinders. Het ziet er naar uit dat Tom Shelby en zijn familie op korte termijn weer te zien zijn op Netflix. De streamingdienst laat via verschillende kanalen weten dat de populaire serie ‘binnenkort’ zijn comeback gaat maken. Hoewel het niet letterlijk gezegd wordt, gaat het ongetwijfeld over seizoen zes.

Over de releasedatum van Peaky Blinders seizoen zes wordt al lange tijd gedebatteerd. De opnames zijn ondanks corona gewoon doorgegaan, maar hierdoor heeft het zesde, en tevens laatste, seizoen wel vertraging opgelopen. Hierdoor is het gissen naar wanneer Peaky Blinders terugkeert bij de BBC en bij ons op Netflix. Laatstgenoemde heeft in ieder geval laten weten dat het niet lang meer gaat duren.

‘Binnenkort’ op Netflix

Netflix deelde op Facebook onderstaande foto. Deze geeft ons een kijkje achter de schermen bij de opnames van Peaky Blinders. We zien acteur Cillian Murphy die door de visagie wordt klaargemaakt om zijn rol als Tom Shelby aan te nemen. Een mooie knipoog maakt het plaatje helemaal af. De boodschap die Netflix daarbij zet is: ‘Binnenkort.’

Binnenkort.
(En ja, we hebben gemerkt dat wij er een andere betekenis van ‘binnenkort’ op nahouden dan jullie. Maar dat wil niet zeggen dat het er niet aan komt!!)

Geplaatst door Netflix op Zondag 28 maart 2021

Nu denk je direct dat het zesde seizoen van Peaky Blinders op korte termijn op Netflix gaat verschijnen, maar pas daarmee op. Binnenkort is een relatief begrip. Wat voor de één bijna is, voelt voor een ander als een eeuwigheid. In het verleden is Netflix al vaker op de vingers getikt dat het iets te scheutig is met het woord ‘binnenkort.’ Vandaar dat de streamingdienst er ditmaal een disclaimer bij heeft gezet:

“(En ja, we hebben gemerkt dat wij er een andere betekenis van ‘binnenkort’ op nahouden dan jullie. Maar dat wil niet zeggen dat het er niet aan komt!!)”

Zesde en laatste seizoen Peaky Blinders

We hebben dus nog steeds geen officiële releasedatum voor Peaky Blinders seizoen zes. Toch kunnen we al wel een aardige inschatting maken. Regisseur Anthony Byrne heeft eerder laten weten dat de opnames gepland stonden voor januari en dat ze daar wel tot mei zoet mee zijn. Vervolgens moet alles nog gemonteerd worden. Dit klusje kost volgens Byrne ook nog wel een half jaar. Dit zou betekenen dat Peaky Blinders seizoen zes op z’n vroegst eind 2021 op Netflix verschijnt. Je mag zelf bepalen of je dat ‘binnenkort’ vindt.

Nu op Netflix: brute Sherlock-serie van Peaky Blinders-producent

Dit is overigens wel de laatste keer dat je moet wachten op een nieuw seizoen van Peaky Blinders. Nummer zes is namelijk het slotstuk. Er gaat geen zevende seizoen komen, maar dat betekent niet dat het verhaal ten einde komt. Peaky Blinders-maker Steven Knight heeft laten weten dat de grote finale een film gaat worden. Meer daarover lees je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.