Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 29 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

HBO sluit lucratieve megadeal met schrijver Game of Thrones

Ondanks het gehekelde laatste seizoen is Game of Thrones nog altijd een mega-franchise met veel potentie. Een lucratieve zaak voor HBO én George R. R. Martin.

HBO is niet voor niks meer dan vijf spin-offs aan het ontwikkelen. Uit marktrapporten bleek dat het bedrijf na de finale van Game of Thrones met een exodus aan vertrekkende abonnees kampte.

HBO wil meer Game of Thrones

Oftewel, het leeuwendeel had enkel een abonnement om de nieuwste afleveringen van de fantasy-serie te kunnen streamen. Hoe behoud je die of lok je de vertrokken abonnees weer terug? Precies, meer must watch content gebaseerd op dezelfde wereld.

En wie heb je daarvoor nodig? Exact, George R.R. Martin. De 72-jarige schrijver waarmee alles begon. De man achter A Song of Ice and Fire, de officiële naam van de boekenreeks waarop Game of Thrones is gebaseerd.

Lucratieve megadeal

HBO is nog lang niet klaar met Game of Thrones, dus dat betekent dat ze ook George R. R. Martin aan boord moeten houden. Vakblad The Hollywood Reporter meldt dan ook dat het bedrijf een megadeal voor de komende vijf jaar met de schrijver heeft gesloten.

Volgens de journalisten kan Martin een achtcijferig bedrag in zijn zak steken. Dan hebben we het dus over tientallen miljoenen. Geen verkeerd zakcentje voor een 72-jarige.

Game of Thrones krijgt nog eens drie ambitieuze spin-offs

George R.R. Martin schrijft door

De beste man schrijft ondertussen (hopelijk) hard door aan het zevende deel van de nu al iconische boekenreeks. Ja, je leest het goed: terwijl de serie allang afgelopen is, moet George R.R. Martin de boekenreeks waarmee het begon nog afmaken.

Fans wachten al jaren, en de hype is groot: na het belabberde einde van de HBO-serie kunnen fans dan eindelijk gaan ervaren hoe Martin het verhaal op een hopelijk sterkere manier laat eindigen. De Snyder Cut van Game of Thrones, zeg maar.

Meer dan alleen Game of Thrones

Ondertussen is de schrijver ook druk met andere partijen. Voor streamingdienst Peacock werkt hij aan de serie Wild Cards en er komt een bioscoopfilm van zijn hand: In the Lost Lands.

Ondertussen beperkt HBO Max zich ook niet enkel tot Game of Thrones. Naast meer dan vijf spin-offs van die serie werkt de streamingdienst aan twee adaptaties van andere franchises van George R. R. Martin: Who Fears Death en Roadmarks.

Hopelijk heeft de auteur tussen het in geld zwemmen door nog tijd voor het afmaken van de boekenreeks waarmee dit allemaal begon…

Age of Samurai: Netflix dropt ‘de echte Game of Thrones’

Game of Thrones George R.R. Martin HBO
George R.R. Martin (Afbeelding: EPA/JOSE MENDEZ)

THR

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.