Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 7 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Netflix scoort wereldhit met House of the Dragon-ster als topmodel

Coming-of-age series doen het goed de laatste jaren. Geek Girl is zeker geen Stranger Things of Sex Education, maar wel een onverwachte wereldhit. Over een onhandige tiener die zomaar een topmodel wordt. Gespeeld door Emily Carey uit Game of Thrones-spinoff House of the Dragon.

Er zijn in juni 2024 veel nieuwe films en series uitgekomen en bij een aantal lagen de verwachtingen hoog. In al het enthousiasme waren we even vergeten dat er op de een-na-laatste dag van mei ook nog een serie uitkwam: Geek Girl. En daar kan op dit moment geen enkele andere serie aan tippen. Althans, wat betreft kijkcijfers.

Geek Girl is de nieuwe wereldhit op Netflix

Geek Girl is een Brits-Canadese Netflix-serie over een onhandige tiener die onverwachts model wordt. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige coming-of-age roman uit 2013 van Holly Smale.

Het hoofdpersonage in Geek Girl heet Harriet Manners (ja, dan zijn wij natuurlijk direct al fan) en wordt gespeeld door Emily Carey, vooral bekend als de jonge Alicent Hightower in de eerste vijf afleveringen van House of the Dragon seizoen 1. Voor de rest bestaat de cast van de Netflix-serie vooral uit talent zonder een nog echt bekende naam. Juist verfrissend.

House of the Dragon-actrice valt goed bij publiek

Volgens filmdatawebsite Flixpatrol is Geek Girl al een aantal dagen op rij ‘s werelds meest gestreamde serie. Onder meer Bridgerton en Eric delven op dit moment het onderspit. Maar hoe valt de Netflix-serie?

Geek Girl Emily Carey netflix serie house of the dragon game of thrones
Emily Carey als Harriet Manners in Geek Girl (Afbeelding: Netflix)

Op Rotten Tomatoes zijn nog te weinig recensies voor een critici-score, maar de publieksscore van 89% zegt eigenlijk al genoeg. De House of the Dragon-actrice valt zeer goed bij de normale Netflix-kijker zonder recensentenbril. Op IMDb scoort Geek Girl met een rating van 6,5 uit 10 iets minder. Maar oordeel vooral zelf: de serie is nu te streamen.

Seizoen 2 van Game of Thrones-sequel House of the Dragon

Ook goed nieuws voor fans van Game of Thrones-sequel House of the Dragon: seizoen 2 gaat op 16 juni in première op HBO Max.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.