Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 16 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Game of Thrones-ster gaat Breaking Bad in geprezen misdaadfilm

Kit Harington heeft na Game of Thrones eindelijk weer een grote rol in een goed gerecenseerd project te pakken. Blood for Dust is een misdaadthriller die met Breaking Bad wordt vergeleken.

Met Eternals leek Kit Harington op de volgende megafranchise-trein gestapt te zijn. De superheldengroep van Marvel werd immers al vanaf de eerste teasers voor die film vergeleken met de Avengers. Sterker nog, waarschijnlijk werden het zelfs de opvolgers van de Avengers, nadat meerdere leden van dat team het loodje legden in Avengers: Endgame.

Exit voor Eternals

Met de geprezen indie-regisseur en kersverse Best Picture-Oscarwinnaar Chloé Zhao aan boord als regisseur zou Eternals dé grote knaller worden van het nieuwe Marvel-tijdperk. Niet dus. Eternals werd matig gerecenseerd, de bioscopen bleven grotendeels leeg en de nieuwe personages verdwenen in de lade van Marvel.

Deze week kwam het aanhoudende gerucht naar buiten dat Marvel Studios-baas Kevin Feige nog in het team gelooft en stiekem aan een Eternals 2 werkte, maar dat Disney-CEO Bob Iger ingreep en een stokje voor de sequel steekt. Wie zijn zin krijgt, blijft vooralsnog onduidelijk, maar de toekomst van Eternals en daarmee de Marvel-held van Kit Harington blijft daarmee op zijn best zeer onzeker.

Kit Harington neemt revanche

Zonde, want naast een beperkte rol in de Netflix-serie Criminal UK is het IMDB-oeuvre van de acteur sinds Game of Thrones niet denderend. Er is één uitzondering: Blood for Dust, een nieuwe misdaadfilm die ondanks het beperkte budget en de B-film-uitstraling van de poster een zeer degelijke 7.4 scoort. Ook op Rotten Tomatoes doet de thriller het uitstekend, met een ijzersterke 84 procent na 19 reviews. ‘Fargo meets Breaking Bad”, belooft de poster.

Blood for Dust gaat over een voormalig verkoper (Scoot McNairy uit Narcos: Mexico) die opnieuw in het criminele circuit belandt na het verliezen van zijn baan. Een voormalig collega, gespeeld door Kit Harington (Jon Snow in Game of Thrones), biedt hem een lucratief buitenkansje: drugs- en wapenhandel voor een kartel. Je raadt het al, dat loopt volkomen uit de hand.

Bioscooprelease Blood for Dust

De regie is in handen van Rod Blackhurst, een voormalig professioneel skiracer die nu filmmaker is en eerder Here Alone en de documentaire Amanda Knox regisseerde. Het slechte nieuws? Blood for Dust staat vooralsnog nog niet op de Nederlandse bioscoopagenda.

Gelukkig krijgt de film naast een beperkte bioscooprelease op 19 april ook direct een digitale release, dus either way check je ‘m komende maand. Hopelijk dé herkansing voor Harington!

Komische comeback Game of Thrones

Over Game of Thrones gesproken: heb je de komische comeback die de show onlangs maakte al gezien?

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.