Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 26 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Nu op Netflix: brute Sherlock-serie van Peaky Blinders-producent

De BBC-serie Sherlock is nog altijd één van de beste series die op Netflix te vinden is. Door de drukke agenda’s van Martin Freeman en Benedict Cumberbatch is de kans echter nihil dat fans nog een seizoen krijgen. Zonde. Gelukkig neemt Netflix nu het heft in eigen handen. Maak kennis met The Irregulars.

The Irregulars kun je kennen uit de originele boeken van Sir Arthur Conan Doyle. Daarin heten ze de Baker Street Irregulars. Ze helpen Sherlock door zijn ogen en oren op straat te zijn. De tieners leven op straat en kunnen daardoor op plekken komen waar de detective direct op zou vallen.

The Irregulars

Waar ze in de boeken hoogstens een bijrol spelen, draait deze nieuwe Netflix Original juist om de Irregulars. Producenten Tom Bidwell en Greg Brenman (Peaky Blinders) geven tevens een bovennatuurlijke twist aan het concept. The Irregulars is namelijk een duistere serie, vol magie en bovennatuurlijke uitdagingen.

De serie bestaat uit acht afleveringen en speelt zich af in het Victoriaanse Londen. Een bende straattieners wordt gemanipuleerd om misdaden op te lossen voor de sinistere Doctor Watson en zijn mysterieuze zakenpartner, de ongrijpbare Sherlock Holmes. Terwijl de misdaden een gruwelijk en bovennatuurlijk randje krijgen en er een duistere macht naar voren komt, moeten de Irregulars samenkomen om krachten te verslaan die larger than life zijn.

Andere koek dan Sherlock

Je merkt het al: Netflix serveert met The Irregulars niet een voorspelbaar Sherlock-verhaal. De producenten hebben de klassieke verhalen op meerdere manieren van een twist voorzien.

De cast is in ieder geval niet mis: Thaddea Graham (Letter For The King, Us) als Bea; Darci Shaw (Judy) als Jessie; Jojo Macari (Sex Education) als Billy; Mckell David (Snatch) als Spike; Harrison Osterfield (Catch 22) als Leopold; Henry Lloyd-Hughes (Killing Eve) als Sherlock Holmes; Royce Pierreson (The Witcher) als John Watson en en Clarke Peters (His Dark Materials) als The Linen Man.

Nu op Netflix

Niet de minste namen en shows!  De eerste volledige trailer zet de sfeer in ieder geval meteen goed neer. Dit ziet er veelbelovend uit! Na de Sherlock-serie van de BBC ligt de lat echter heel hoog. Je kunt vanaf nu gaan ontdekken of The Irregulars in de buurt van die serie weet te komen. Ale acht afleveringen van de show zijn namelijk nu op Netflix beschikbaar.

Netflix onthult brute cowboyfilm met Idris Elba en Stranger Things-ster

CONCRETE COWBOY Netflix onthult brute cowboyfilm met Idris Elba en Stranger Things-ster
🎆 (Afbeelding: Netflix)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.