Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 26 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Iconische kunst: LEGO onthult drie nieuwe must-have Star Wars-sets

Maak kennis met de drie nieuwe Star Wars-sets die LEGO eind april ook in Nederland lanceert. Pure kunst!

De lijn tussen LEGO en kunst vervaagt. Voor zover ie al bestond: de mooiste bouwwerken die je zelf hebt bedacht wil je natuurlijk altijd al in je huis tentoonstellen. Vorig jaar trapte LEGO de Art-serie af, een reeks schilderijen. Stuk voor stuk bestaan ze uit honderden als niet duizenden mini-steentjes.

LEGO-kunst

Daarmee kun je onder andere The Beatles, Iron Man en Darth Vader vereeuwigen en aan je muur hangen. Het beste van beide werelden, zullen we maar zeggen. Over Darth Vader gesproken: ook de wereld van Star Wars werd vorig jaar op meerdere manieren in plastic steentjes vereeuwigd.

Dan hebben we het niet over ruimteschepen waarmee je kunt spelen, maar bustes en helmen uit de films die je echt op een sokkeltje neer kunt zetten. Inclusief bordje dat het voorwerp in kwestie beschrijft. Op die manier kon je al de helmen van Boba Fett, Stormtroopers and TIE Fighters bouwen en een mooie plek in je interieur geven.

Darth Vader

Nu komen daar drie nieuwe modellen bij. De eerste twee borduren voort op de hierboven beschreven succesformule. Dit keer kun je de helm van ‘s werelds meest iconische filmschurk nabouwen. Dan hebben we het natuurlijk (opnieuw) over Darth Vader. Zijn kenmerkende helm is de focus van een nieuwe LEGO-set. Met 834 steentjes bouw je een 20 centimeter hoge helm. Relatief compact, maar de visuele impact is groot, zo benadrukt de Deense speelgoedfabrikant.

Iconische kunst: LEGO onthult drie nieuwe must-have Star Wars-sets
De drie nieuwe sets (Afbeelding: LEGO)

Een bijbehorend bordje maakt dit museumstuk af. Het prijskaartje? In Nederland gaat Darth Vader 69,99 euro kosten. Je kunt het model nu al bestellen, dan wordt het pakket op 26 april naar je verzonden.

Scout Trooper en Imperial Probe Droid

Maar daar blijft het niet bij! LEGO heeft namelijk nog eens twee Star Wars-modellen aan de serie toegevoegd. Je kunt namelijk met 471 steentjes ook de helm van Scout Troopers nabouwen, met een vriendelijker prijskaartje van 59,99 euro. Ben je iets minder van de helmen maar wil je toch een iconisch stukje Star Wars bouwen en tentoonstellen? Dan kun je ook voor de Imperial Probe Droid gaan, een set die net zoals Darth Vader 69,99 euro kost.

Of  alle drie natuurlijk! Op zoek naar meer toffe Star Wars-LEGO? Dan hebben we hier een heerlijk lijstje voor je klaar staan met must-haves. Of staar nog eens verlekkerd naar de onderstaande productbeelden van de drie nieuwe modellen.

LEGO Star Wars: 7 briljante The Mandalorian-sets voor volwassenen

 (Afbeeldingen: LEGO)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.