Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 4 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

The Acolyte-maker over ‘Yoda-cameo’ in nieuwe Star Wars-serie

Een van de meest veelbelovende Star Wars-series van de laatste jaren is in Nederland vanaf 5 juni 2024 te streamen op Disney+. The Acolyte speelt zich ongeveer 100 jaar voor Episode I – The Phantom Menace af, dus verwachten veel fans een cameo van Yoda als Jedi-meester in zijn ‘jongere’ jaren.

Gezien de periode waarin de Star Wars-serie zich afspeelt, was het niet ondenkbaar geweest dat er een rol voor Yoda was weggelegd. Maar deze hoop kun je, helaas, laten varen. Dat heeft de maker van The Acolyte, Leslye Headland, laten weten in een reactie op de geruchten.

Yoda in Star Wars-serie The Acolyte?

In aanloop naar de release van de serie op Disney+ reageerde Leslye Headland maar eens op de speculatie rond de cameo van Yoda. Het iconische groene wezen diende als Grootmeester van de Jedi-orde tijdens de gebeurtenissen in het tijdperk van de Hoge Republiek, waarin The Acolyte zich afspeelt. De hoop van fans is in theorie dus logisch.

LEGO Star Wars Yoda Lucas fountain set
Yoda in The Empire Strikes Back (Afbeelding: Lucasfilm)

Maar toen Headland werd gevraagd naar de opwachting van Yoda in de nieuwe Star Wars-serie, gaf ze een sluitend antwoord. “Nee, die cameo is er niet. Lucasfilm had me geen toestemming gegeven, hoe graag ik dat ook gewild zou hebben”, zegt ze in een interview met Comicbook.com.

Vanaf 4 juni op Disney+

The Acolyte speelt zich af aan het einde van het High Republic-tijdperk van de Star Wars-franchise, ongeveer 100 jaar voor Episode I – The Phantom Menace (1999). Een gerespecteerde Jedi-meester onderzoekt verschillende misdaden die hem in contact brengen met een voormalige Padawan-leerling en sinistere krachten onthullen.

Een grote rol in de Star Wars-serie is weggelegd voor The Matrix-actrice Carrie-Anne Moss. Hoofdrollen worden gespeeld door onder anderen Amandla Stenberg (Bodies, Bodies, Bodies van Halina Reijn) en Lee Jung-jae (Squid Game). In Nederland vanaf woensdag 5 juni 2024 te streamen op Disney+.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.