Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 16 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Halina Reijn scoort 100% op Rotten Tomatoes met nieuwe horrorfilm

De film Bodies Bodies Bodies is deze week voor een select groepje filmexperts en recensenten voor het eerst vertoond tijdens het South by Southwest-filmfestival. De Nederlandse actrice en regisseuse Halina Reijn heeft de film geregisseerd en wordt internationaal bejubeld. De film scoort 100% op Rotten Tomatoes.

Halina Reijn ken je natuurlijk vooral als film- en theateractrice, maar de laatste jaren is ze ook aan het regisseren geslagen. In 2019 bracht ze haar debuutfilm Instinct uit, met Carice van Houten in de hoofdrol. Die film werd bekroond op het filmfestival van Locarno en uitgekozen als de Nederlandse inzending voor de Oscars. Met Bodies Bodies Bodies maakt ze nu opnieuw indruk.

Halina Reijn maakt indruk met horrorfilm

Bodies Bodies Bodies is een horrorfilm in het subgenre slasher. In de film volg je een groep van zeven jonge vrienden uit rijke gezinnen, die tijdens een orkaan een huisfeest hebben in een afgelegen herenhuis. Een van de meisjes die het feest organiseert is net terug uit een afkickkliniek, en heeft de rest al een tijd niet gesproken. Zo heeft ieder personage zijn verhaal, en is er ook een naïef meisje dat per ongeluk een spacecake opeet.

halina reijn, bodies, horrorfilm, rotten tomatoes
(Afbeelding: A24)

Lang verhaal kort: de enigszins verveelde vrienden besluiten het spel ‘Bodies Bodies Bodies’ te spelen. Twee spelen de moordenaar, de anderen moeten zien te overleven. Het spel is niet bepaald bevorderend voor de sfeer onderling, waardoor er ruzie ontstaat. Dus stoppen ze met het spel, maar dan blijkt er echt een moord plaats te hebben gevonden. En dan begint het grote mysterie in de horrorfilm van Halina Reijn.

Bodies Bodies Bodies scoort 100% op Rotten Tomatoes

De eerste recensies zijn allemaal zeer positief, niet voor niets scoort de horrorfilm 100% op Rotten Tomatoes. Niet alleen de film zelf, maar ook de Nederlandse regisseuse Halina Reijn wordt bejubeld. “Ze weet het genre te vernieuwen door de klassieke ingrediënten van een slasherfilm te gebruiken om de grenzen en consequenties van het gedrag van haar personages te leren begrijpen”, schrijft The Hollywood Reporter. Bekijk hier het overzicht met de eerste recensies over Bodies Bodies Bodies.

Het filmfestival South by Southwest-filmfestival duurt nog tot en met 20 maart. Kijk hier voor meer informatie.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.