Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 17 jul 2019

Game of Thrones breekt Emmy-record, fans verbaasd over één nominatie

Ondanks de Starbucks-beker en ladingen kritiek heeft seizoen 8 van Game of Thrones een record gebroken als het op nominaties voor de Emmy Awards aankomt, mede dankzij Carice van Houten. Fans zijn verbaasd, vooral over die ene nominatie.

32 Emmy-nominaties Game of Thrones, een record

Game of Thrones is genomineerd voor in totaal 32 nominaties voor de Emmy Awards. Dat lees je goed. Nominaties waren wel verwacht, zo veel niet. Aan de andere kant is het natuurlijk de laatste keer dat Game of Thrones mee kan dingen en daar zal de organisatie gevoelig voor zijn. Eén van de nominaties is voor Carice van Houten, maar dat is niet de nominatie waarover fans verbaasd zijn.

Reyzando Nawara on Twitter

LOL Game of Thrones got outstanding writing?! Is this a joke?

Fans verbaasd over nominatie Outstanding Writing voor The Iron Throne

De verbazing onder fans is vooral ontstaan vanwege de Emmy-nominatie ‘Outstanding Writing’ voor de laatste episode, iets waar seizoen 8 van Game of Thrones op z’n zachtst gezegd nou niet om bejubeld werd. Voor het eerst in de geschiedenis van HBO werd er door fans zelfs een petitie in het leven geroepen om het einde te herschrijven, waarop Kit Harington (Jon Snow) met duidelijke bewoordingen reageerde. Met even duidelijke bewoordingen reageerden fans op de Emmy-nominatie voor ‘Outstanding Writing’ voor de laatste episode, The Iron Throne. Een compilatie.

Elena? on Twitter

thinking about how game of thrones got nominated for best drama series, best writing and best directing at the emmys….i’m trying to understand… https://t.co/ydsp46kjLA

comer supremacist on Twitter

THE EMMYS REALLY NOMINATED “THE IRON THRONE” FOR OUTSTANDING WRITING https://t.co/3nIuCZtqzB

Morgz on Twitter

The last episode of Game Of Thrones was nominated for an Emmy for outstanding writing….WHATTT https://t.co/zlgrQAQsun

Persoonlijke Emmy voor Carice van Houten?

Natuurlijk was Game of Thrones seizoen 8 niet zo slecht als beweerd werd. Op een gegeven moment werd het vooral een hype om te zeggen dat het een dramatisch einde van een geniale serie was. Wat was er dan wel goed aan het laatste seizoen van Game of Thrones? Nou, Carice van Houten bijvoorbeeld. Ze is genomineerd voor een Emmy voor ‘beste gastrol’. “Whut ?!?!? ? the summer is hot and full of surprises ! Wow, I’m very excited and proud!”, reageerde ze op Instagram.

Verder komt Game of Thrones seizoen 8 onder meer in aanmerking voor een Emmy voor beste dramaserie, beste gevecht, beste mannelijke hoofdrol en beste vrouwelijke hoofdrol. De Emmy Awards vinden plaats op zondag 22 september in Los Angeles.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Game of Thrones breekt Emmy-record, fans verbaasd over één nominatie
Sluiten