Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 5 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Airbnb-horror is de Netflix-hit die je niet voor je vakantie moet zien

Mocht je vakantieplannen hebben of juist je huis juist willen verhuren via Airbnb, wacht dan nog even met Barbarian op Netflix. De horrorfilm uit 2022 is nu een wereldwijde Netflix-hit, die in Nederland is te streamen via Amazon Prime Video.

Het is verre van horrorseizoen, dat meestal een maand voor Halloween begint. Des te meer valt een ‘nieuwe’ horrorfilm op. Barbarian scoort ook nog eens hoog op Rotten Tomatoes, en dat is extra knap binnen dit genre.

Horrorfilm Barbarian op Netflix en Prime Video

Barbarian volgt een jonge vrouw, die naar Detroit reist voor een sollicitatiegesprek. Ze overnacht daar, dus heeft ze een Airbnb geboekt. Maar als ze ‘s avonds laat aankomt, ontdekt ze dat het huis dubbel geboekt is en dat er al een vreemde man verblijft. Tegen beter weten in besluit ze de avond door te brengen, maar al snel ontdekt ze dat er veel meer te vrezen valt dan alleen een onverwachte gast.

Sinds kort is de Airbnb-horror voor het eerst te streamen op Netflix en in Nederland op Amazon Prime Video, maar Barbarian ging in 2022 al in première op San Diego Comic-Con. De film kreeg meerdere nominaties en awards, waaronder prijzen voor ‘Beste Horrorfilm’ bij de Critics Choice Super Awards, Portland Critics Association Awards en Golden Trailer Awards.

Airbnb-horror scoort onder recensenten en het publiek

Sinds de première afgelopen week op Netflix staat Barbarian in de top 3 meest gestreamde films wereldwijd. En de Rotten Tomatoes-score is bijzonder hoog. Onder recensenten scoort de Airbnb-horror 93 procent en onder het doorgaans behoorlijk kritische horrorpubliek 71 procent. Ter vergelijking: de vorige horrorhit van Netflix, Damsel, scoort respectievelijk 56 procent en 60 procent op Rotten Tomatoes.

Airbnb-horror is de Netflix-hit die je niet voor je vakantie moet zien, Barbarian
(Afbeelding: 20th Century Fox)

De algehele consensus onder recensenten: ‘Slim, donker humoristisch en bovenal eng. Barbarian biedt een ijzingwekkende en consequent onvoorspelbare achtbaanrit voor horrorfans’. Bekijk hier het volledige recensie-overzicht. En oordeel vooral zelf: de Airbnb-horror is nu te streamen op Netflix (al heb je daar een VPN voor nodig) en op Amazon Prime Video.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.