Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Reizen 5 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

In deze zeldzaam hoge Airbnb waan je je een vogel op de Veluwe

Afgelopen weekend gingen we voor het eerst dit jaar vrijwillig naar buiten. Zonnetje, vogeltjes, enzovoort. Dat smaakte naar meer. We gingen meteen op zoek naar het mooiste natuurhuisje van Nederland. Op de Veluwe vonden we een adembenemende Airbnb.

Met de kippen op stok en fris als een hoentje weer wakker. Het kan in deze Airbnb op de Veluwe, waar je op 8 meter hoogte slaapt in een uit de kluiten gewassen vogelhuis. Overdag kun je genieten van de natuur op de Veluwe. ‘s Avonds slaap je tussen de boomtoppen.

Buitenverblijf Nest: een Airbnb op de Veluwe

Buitenverblijf Nest is een creatie van het architectencollectief NAMO. Sinds 2023 is het huisje vlakbij Schaarsbergen te vinden, aan de rand van de Veluwe. Het was de bedoeling van de architecten om een gebouw te maken dat de rust van de natuur niet verstoorde, maar er juist in opging. Nu hebben alle architecten ter wereld tegenwoordig deze ambitie, waarna ze meestal tot het lumineuze idee komen om verticale plantenbakken tegen een betonnen gevel aan te plakken. Bij NAMO lijken ze echter iets meer moeite te hebben gedaan om hun woorden in lijn te brengen met hun daden.

In deze adembenemende Airbnb waan je je een vogel op de Veluwe
(Afbeelding: Airbnb)

Zo kun je het huisje niet met de auto bereiken, maar alleen na een wandeling vanaf de parkeerplaats een eindje verderop. Daarnaast zijn er aan de buitenkant van het huisje verschillende inkepingen aangebracht. Hier kunnen boomklevers, spechten en vleermuizen hun eigen Airbnb’tje inrichten. Tot slot is alles in het huisje elektrisch en liggen er zonnepanelen op het dak, waardoor het energieneutraal is.

De indeling van natuurhuis Nest

Nest bestaat uit twee verdiepingen. Op de eerste verdieping vind je de keuken en de woonkamer in één compacte ruimte. Op het terras pak je zowel de ochtend- als avondzon mee, waardoor je efficiënt je winterse Frankenstein-gelaat kunt bruinen.

airbnb veluwe
(Afbeelding: Namo Architecture)
airbnb veluwe
(Afbeelding: Namo Architecture)
airbnb veluwe
(Afbeelding: Namo Architecture)

In de slaapkamer op de tweede verdieping is er ruimte om met zijn vieren te nestelen in een enorm bed van vier meter breed. Het is niet de bedoeling dat je met meer dan twee volwassenen bij elkaar kruipt, maar dit mag wel met een gezinnetje van vier.

En de prijs?

Je kunt Nest voor 180 euro per nacht boeken op Airbnb – bijzondere huisjes hebben helaas ook een bijzondere prijs.

Je nog niet genoeg vergaapt aan idyllische Airbnb-verblijven? Deze spant helemaal de kroon.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.