Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Huizenmarkt 4 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Goedkoopste Funda-woning in de Randstad is verrassend ruim

De goedkoopste woning van de Randstad is deze ruwe Funda-parel in Rotterdam. Voor 159.500 euro krijg je een verrassend ruime woning met een balkon op het zuiden. De nadelen zijn het energielabel en de badkamer.  

Ook in een peperdure woningmarkt zijn er in Nederland nog goedkope huizen te vinden. Wie voor minder dan 3 ton in de Randstad wil wonen, eindigt echter meestal op een krappe zolderkamer waar het in de zomermaanden heter wordt dan in Mungeshpur, India en in de winter kouder dan Gråträsk, Noord-Zweden.

Deze portiekwoning in Rotterdam onderscheidt zich hier in positieve zin van. Met een vraagprijs van 159.500 euro duikt het appartement ver onder de 3 ton en je krijgt er verrassend veel oppervlaktemeters voor terug.

Spotgoedkope Funda-woning in Rotterdam mét potentie

Met 50 vierkante meter krijg je met dit twee-kamerappartement relatief veel oppervlakte voor je geld. De portiekwoning is gelegen in het noorden van Charlois en ligt dichtbij het Zuiderpark (het grootste park van Rotterdam), de hippe wijk Katendrecht en het vissersgebied tussen de Maas- en Waalhaven. ‘Aan de zuidkant van de Maas is het goed toeven,’ stelt de promotietekst op Funda. 

Positieve én negatieve kanten van portiekwoning in Rotterdam

Het appartement ligt op de bovenste woonlaag van een drielaagse portiekflat. Een belangrijk pluspunt van de woning is de indeling: de woonkamer is ruim en heeft een open keuken. Aan de andere kant van het appartement ligt de slaapkamer, met daaraan vast een balkon op het zuiden. Hier lijkt het ons prima toeven in het Rotterdamse avondzonnetje.

funda rotterdam goedkoopste woning rotterdam
(Afbeelding: Funda)
funda rotterdam goedkoopste woning rotterdam
(Afbeelding: Funda)
funda rotterdam goedkoopste woning rotterdam
(Afbeelding: Funda)
funda rotterdam goedkoopste woning rotterdam (6)
(Afbeelding: Funda)

Als we met een iets meer kritische blik naar dit Funda-appartement in Rotterdam kijken, vinden we de ramen in de woonkamer wat klein. De slaapkamer heeft juist wél lekker veel lichtinval. Daarnaast heeft deze gasgestookte woning het allerlaagste energielabel: G.

funda rotterdam goedkoopste woning rotterdam (5)
(Afbeelding: Funda)

En toch: voor een vraagprijs van 159.500 euro vinden we dat hier best wat van te maken valt. Voor meer informatie of het uitbrengen van een bod, verwijzen we je naar deze pagina op Funda.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.