Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Geld & Carrière 29 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Betaalbare Funda-parel in gewilde stad is ruim mét mooi uitzicht

Een vraagprijs van 390.000 euro doet nog steeds onze oren klapperen, maar in de huidige woningmarkt valt dit onder de noemer ‘betaalbaar’. Zeker als het gaat om een fraai gelegen woning in een populaire stad, vlakbij de Randstad.

‘Locatie, locatie, locatie’, antwoorden makelaars altijd op de vraag naar de bepalende factoren in de huizenprijs. Onze Funda-parel van vandaag ligt aan de rand van een van de mooiste (mogen we dat zeggen? Ja, dat mogen we zeggen) steden van Nederland. Binnen een paar minuten fietsen rij je bovendien de prachtige natuur van de Biesbosch al binnen. Qua locatie zit het wel goed, dunkt ons. 

Ruime woning in Dordrecht onder gemiddelde huizenprijs

Een huis op het snijvlak van stad en natuur, met leuke tuin, fraai uitzicht én een ruim aantal vierkante meters woonoppervlak: 121 om precies te zijn. Dat zijn de voornaamste elementen die van deze woning wat ons betreft een onversneden Funda-parel maken. Het enigszins aparte exterieur hoort hier niet bij, maar apart is niet per se lelijk.

Funda Dordrecht ruim uitzicht huizenmarkt (5)
(Afbeelding: Funda)
Funda Dordrecht ruim uitzicht huizenmarkt (4)
(Afbeelding: Funda)
Funda Dordrecht ruim uitzicht huizenmarkt (4)
(Afbeelding: Funda)

De inrichting worden we iets minder enthousiast van, zeggen we maar alvast. Maar goed, daar kun je van alles aan doen en dat geldt niet voor alles wat we net noemden. Bovendien is de bar bij de keuken tegenwoordig weer helemaal hip. Alleen even die oubollige stoelen weg en een paar hippe barkrukken ervoor in de plaats.

Funda Dordrecht ruim uitzicht huizenmarkt (4)
(Afbeelding: Funda)
Funda Dordrecht ruim uitzicht huizenmarkt (4)
(Afbeelding: Funda)

Met het energielabel C zouden we deze woning niet super-energiezuinig willen noemen, maar een best redelijk energielabel is het wel. Bovendien ligt er vloerverwarming en stamt de CV-ketel uit 2023. Alleen van de wc en badkamer zouden we zeggen dat ze écht aan vervanging toe zijn. De rest is hier en daar wat gedateerd, maar ziet er nog steeds netjes uit.

Vraagprijs van Funda-parel op A-locatie: 390.000

De vraagprijs van deze woning is met 390.000 euro in een gloeiendhete woningmarkt sympathiek te noemen. Dit ligt immers ruim 40.000 euro onder de gemiddelde huizenprijs.

Toch te duur? Voor 330.000 euro onder de gemiddelde huizenprijs woon je al in Groningen − ook een populaire locatie. Of emigreer naar dit prachtige, falunrode huis in Zweden voor maar liefst 400.000 euro onder de gemiddelde Nederlandse huizenprijs. Inderdaad, dan blijft er nog maar 40.000 euro over. Dit zouden we echter dan weer géén A-locatie willen noemen.

Interesse in de Funda-parel in Dordrecht? Check dan deze Funda-pagina

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.