Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Geld & Carrière 23 mei 2024
Leestijd: 1 minuut

Dit typisch Zweedse huis kost €42.000 inclusief enorme lap grond

Het meest fotogenieke huis van Zweden heeft een vraagprijs van 42.652,73 euro. Maar is het ook een beetje praktisch?

Wit poedersneeuw en falunrood houtwerk, veel mooiere kleurencombinaties bestaan er wat ons betreft niet in de wereld. In Zweden zie je ze overal, maar zelden komen ze zo mooi bij elkaar als in dit spotgoedkope huis in Centraal-Zweden.

Waar in Amsterdam een veredelde studentenwoning te koop staat voor een bizarre prijs, koop je in Zweden voor amper 42.000 euro een huis waarvan we dachten dat het alleen in sprookjes bestond. 

Huis in centraal-Zweden kost 42.000 euro

Deze rode parel in centraal-Zweden is gebouwd in het jaar 1925 en heeft een woonoppervlak van precies 100 vierkante meter. Het perceel van 2.490 vierkante meter is ook niet mis. Voordat we kijken hoe het er binnen uitziet, vergapen we ons graag nog even aan de fabelachtige situering.

huis in zweden
(Afbeelding: Hemnet)
huis in zweden
(Afbeelding: Hemnet)

De locatie van dit huis: het gehucht Nyhem, precies in het midden van Zweden. Vlakbij bevindt zich een iets groter gehucht, Bräcke, waar je de boodschappen kunt doen.

Grootste nadeel? Het weer

Binnen zien we dat het er hier ook best prima uitziet. Natuurlijk, de kamers zijn ietwat gedateerd, maar voor minder dan een halve ton hadden we veel erger verwacht.

huis in zweden
(Afbeelding: Hemnet)
huis in zweden
(Afbeelding: Hemnet)
huis in zweden
(Afbeelding: Hemnet)

Het grootste manco? Je moet je huis warm stoken met drie houtkachels. Dat is er geen een te veel, want Nyhem ligt in een regio waar het in de winter gemiddeld -12 graden wordt. -20 is overigens ook niet ongebruikelijk. In de zomer is het dan wel weer prima toeven met een gemiddelde temperatuur van 11 tot 20 graden.

Ben jij net zo’n koudeminnende mafkees als Wim Hof? En heb je ook nog nooit een mooiere combinatie van wit poedersneeuw en falunrood sparrenhout gezien dan dit spotgoedkope huis in Nyhem? Breng dan op Hemnet, het Zweedse Funda, je bod uit!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.