Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Huizenmarkt 9 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

Huis in mooiste regio Finland mét lap grond voor €98.000 te koop

In Finland woont het gelukkigste volk ter wereld. Snappen wij wel, als je er een huis met een lap grond van 1.000 vierkante meter kunt kopen voor minder dan een ton. In dit artikel geven we je een virtuele tour. 

Wie het geluk nog niet heeft gevonden in dit leven, kan proberen om zijn serotonine op te krikken. Maar je kunt ook gewoon naar Finland verhuizen. Hier woont immers het gelukkigste volk ter wereld. Naast betaalbare huizen wordt het Finse geluk vooral uitgelegd door het grote vertrouwen dat mensen hebben in hun buren, landgenoten en politici. Lekker voor die Finnen.

Huis in Finland met grote tuin en twee sauna’s 

Op het perceel van 1.000 vierkante meter staat een huis met iets meer dan 104 vierkante meter woonoppervlak. De woning stamt uit 1954 en is in de jaren 80 nog een keer gerenoveerd. Daarna is er niet meer veel aan gebeurd, zo te zien. Van binnen ziet het er tamelijk gedateerd uit, maar ons ongeoefende oog ziet geen tekenen van verwaarlozing of grote mankementen. Het oogt oud maar deugdelijk. 

huis kopen in finland
(Afbeelding: Aninkainen)
huis kopen in finland
(Afbeelding: Aninkainen)
huis kopen in finland
(Afbeelding: Aninkainen)

Dat de Finse bewoners in 2005 een sauna in hun huis hebben laten installeren, verrast je uiteraard niet. Dat ze er buiten nóg een hebben wellicht wel. Rare jongens, die Finnen.

huis kopen in finland
(Afbeelding: Aninkainen)
huis kopen in finland
In de tuin bevinden zich twee garages, één kas en nog een sauna (Afbeelding: Aninkainen)

Tot slot staat er een warmwaterboiler uit 1991 in de kelder, die vast aan vervanging toe is. Met een verkoopprijs van 98.000 euro heb je daar hopelijk nog wat budget voor over. 

Turku: de oudste stad van Finland

Het grootste pluspunt van dit huis in Finland is echter de locatie. De woning bevindt zich op een kilometer of 15 ten noorden van Turku, de oudste en misschien ook wel de mooiste stad van Finland.

huis kopen in finland
Turku en omgeving behoren tot de mooiste regio’s van Finland. (Afbeelding: Visit Finland)

Met meer dan 200.000 inwoners is er genoeg te doen op cultureel en gastronomisch vlak. Aan de zuidkant van de stad bevindt zich een archipel van duizenden eilandjes waar je prachtig kunt wandelen en varen. Tot slot ligt Turku helemaal op het zuidwestelijke uiterste van Finland, waar het qua klimaat heel redelijk (-3 in de winter en +20 in de zomer) toeven is.

Bekijk meer foto’s van dit huis in Finland op deze pagina van Oikotie (het Finse Funda)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.