Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 10 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

Gladiator 2 pakt 28 streams per seconde: 6 learnings uit de trailer

De trailer van Gladiator 2 is eindelijk gedeeld. De geniale cast was al bekend, nu is het watertanden echt begonnen.

De nieuwe film is een opvolger van Oscar-winnaar Gladiator (2000) van Ridley Scott. Er zouden wat historische foutjes in hebben gezeten, maar niemand bouwt historische werelden zoals Scott dat kan. Het vervolg brengt je terug naar de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk in al zijn vergulde, barbaarse glorie.

Gladiator 2 speelt zich af rond het personage Lucius Verus II, zoon van de Romeinse keizerin Lucilla en de overleden Lucius Verus. In het origineel uit 2000 is dat personage een kind, gespeeld door Spencer Treat Clark. Paul Mescal neemt het stokje nu over.

Ridley Scott vertelde eerder al dat Lucius, sinds hij ongeveer 15 jaar geleden voor het laatst werd gezien, in de Afrikaanse wildernis leeft. Zonder enige band met zijn moeder, die nu vreest dat hij dood is. 

Trailer Gladiator 2

Met onder anderen Pedro Pascal, Paul Mescal, Connie Nielsen en Denzel Washington in de cast, was het bij voorbaat al smullen. De trailer voedt deze verlangens des te meer.

Op het moment van schrijven, 18 uren na het verschijnen van de trailer, is de video al 11 miljoen keer bekeken. Dat is afgerond 28 keer per seconde. Ongekende kijkcijfers en dat laat nog maar eens zien dat filmliefhebbers over de hele wereld met smart hebben gewacht op Gladiator 2. Ja, dit wordt dé film van 2024.

Wat hebben we geleerd en gezien?

Hebben we nog wat opgestoken van de trailer van Gladiator 2? Op zich wel.

  • De oudere Lucius (nu gespeeld door Paul Mescal) wordt achtervolgd door de erfenis van Maximus. Laatstgenoemde was het hoofdpersonage in de originele Gladiator, gespeeld door Russell Crowe.
  • Het karakter van Denzel Washingtons, Macrinus, is ‘de nieuwe Proximo’.
  • Het Colosseum ziet er een stuk beter uit dan in het origineel.
  • Er zijn nu twee keizers om tegen te strijden. Joseph Quinn (Stranger Things) en Fred Hechinger (The White Lotus) spelen de tweelingkeizers Caracalla en Geta. Hun turbulente machtsdeling heeft drastische gevolgen voor het volk van Rome.
  • De relatie tussen Lucius en zijn moeder Lucilla (net als in de oorspronkelijke Gladiator gespeeld door Connie Nielsen) is onzeker.
  • Marcus Acacius (gespeeld door Pedro Pascal) zou zo maar eens de nieuwe Commodus (in de oorspronkelijke Gladiator gespeeld door Joaquin Phoenix) kunnen worden.

Op naar november 2024

Meer duiding vind je in dit achtergrondartikel van Cineworld. Gladiator II gaat op 15 november 2024 in première.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.