Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Huizenmarkt 29 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Huis in Zweden te koop voor €32.500, voor een leven off the grid

Soms voelt het alsof we voor hetzelfde leven steeds harder moeten werken. Werken om te leven verandert langzaamaan in leven om te werken. Breek uit de rat race en emigreer naar Zweden, waar je prachtig off the grid kunt leven voor een habbekrats.

Je loopt tegenwoordig makkelijker Mordor binnen dan dat je als starter toegang verkrijgt tot de woningmarkt. Maar waarom nog proberen, als het toch niet lukt? Waarom niet emigreren naar het land waar de huizen niks kosten en de mensen wel wat weg hebben van elfen? We hebben het natuurlijk over Zweden.

Huis in Zweden te koop voor 32.500 euro

We dachten dat we vorige week de bodem qua huizenprijs wel hadden bereikt, toen we het meest fotogenieke huis van Zweden op het spoor kwamen voor 42.000 euro. Deze week duiken we hier nog eens 10.000 euro onder, want dit schattige huis in Noord-Zweden staat te koop voor omgerekend 32.582,15 euro.

huis in zweden
(Afbeelding: Hemnet)

Het is oude troep, uiteraard, maar wel de meest charmante oude troep die we ooit hebben gezien. Vooral binnen ziet het eruit als een Walhalla voor moderne hippies die off the grid willen leven; de rest van hun leven of misschien voor een paar jaar. En willen we dat niet allemaal stiekem wel een beetje?

huis in zweden
(Afbeelding: Hemnet)
huis in zweden
(Afbeelding: Hemnet)
huis in zweden
(Afbeelding: Hemnet)
huis in zweden
(Afbeelding: Hemnet)
huis in zweden
(Afbeelding: Hemnet)

Dit huis in Zweden heeft een flink perceeloppervlak van 846 vierkante meter en is direct aan het meer Byskeälven gelegen. Het wordt gemeubileerd verkocht, dus je hoeft niet met een vrachtwagen naar de middle of nowhere te rijden. Want inderdaad, verder off the grid dan dit huis in Zweden kan bijna niet.

Het huis ligt in het gehucht Gråträsk in het noorden van Zweden. Even verderop ligt Arvidsjaur, een dorp met ruim vierduizend inwoners. Hier kun je alles halen waar je niet aan kunt komen binnen je ‘into the wild’-leefstijl. Ook is er een dorpshuis waar je voor een klein bedrag je kleren kunt wassen of gebruik maken van de sauna.

Huizenjacht op Hemnet of Funda

Meer details over dit huis in Zweden? Bekijk dan deze pagina op Hemnet, de Zweedse Funda.

Nog niet moe gerend in de rat race? Dan is dit voor Nederlandse begrippen sympathiek geprijsde huis op de grens tussen (Rand)stad en een bekend natuurgebied wellicht iets voor jou!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.