Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Huizenmarkt 23 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Appartement met mooiste uitzicht Utrecht te koop voor €275.000

In een woningmarkt die zo krap is als de Nederlandse, moet je soms wat minpuntjes door de vingers zien om je droomwoning op Funda te vinden. Als je dat kunt, bevindt zich onder het (middelste) oranje dak op bovenstaande foto een modern appartement, dat zich in de gezelligste straat van Utrecht bevindt én een betaalbare vraagprijs heeft.

Laten we met het grootste nadeel van deze Funda-woning in Utrecht beginnen: in de zomer smelt je weg als je een middagje op de bank naar de Tour de France ligt te kijken. Hiervoor heeft men een ventilator in het plafond gemonteerd. Aanvulling met ijsbaden en raketjes lijkt ons echter wel nodig. Hierbuiten biedt dit Funda-appartement een kans aan alleenstaanden om met een normaal salaris op een A-locatie te kunnen wonen, mét het mooiste uitzicht van Utrecht. De vraagprijs is 275.000 euro.

Funda-appartement in Utrecht te koop voor 275.000 euro

Met 34 vierkante meter is dit appartement van een bescheiden omvang, om niet te zeggen krap. Wel heeft de ruimte een gunstige indeling. Voor een alleenstaande past er alles in wat je nodig hebt. Een voordeel aan zo weinig woonoppervlak is bovendien dat je niet veel geld kwijt bent om je huis in de winter warm te stoken, ondanks het ongetwijfeld slechte energielabel (hierover hult de advertentie zich in een onheilspellend stilzwijgen). Je ziet: bij Manners is het glas altijd halfvol! 

huis in Utrecht
(Afbeelding: Funda)
huis kopen in utrecht funda
(Afbeelding: Funda)

Bovendien zijn er genoeg pluspunten aan deze woning. Er is veel lichtinval in de alle ruimten (behalve de badkamer). De keuken, badkamer en vloer zien er netjes en modern uit − hier hoeft in principe niets meer aan te gebeuren. Tenslotte is de CV-ketel in 2024 geplaatst en dus gloednieuw.

huis in utrecht funda
(Afbeelding: Funda)
huis in utrecht funda
(Afbeelding: Funda)

De grootste pre moeten echter de zomeravonden zijn waarop je met een pilsje buiten zit en de Dom ziet baden in de avondzon. Hiervoor heb je een balkon dat groot genoeg is om ook nog een paar vrienden uit te nodigen, al moet je het wel nog even gezellig maken.

Zoveel moet je verdienen voor een hypotheek

Met het salaris van een doorsnee Nederlander kun je net niet de hypotheek krijgen die nodig is om mee te bieden op deze zolderwoning op Funda. Als je iets boven modaal verdient (een euro of 50.000 bruto per jaar) of wat spaargeld meeneemt, maak je wél kans. Wel kun je erop rekenen dat er flink moet worden overboden om serieus mee te dingen. Nergens stegen de huizenprijzen afgelopen jaar namelijk harder dan in Utrecht.

Een woning op een andere locatie, voor dezelfde prijs

Wie niet per se uitzicht op de Dom hoeft te hebben, kan voor ongeveer dezelfde prijs een woning krijgen die nog veel moderner is én drie keer zo groot. Krijg je er ook nog een kolossaal zwembad in de achtertuin bij.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.