Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 8 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

De 7 beste mini-series op Netflix om in één weekend te bingen

Doei familieverplichtingen. Het verlengde Paasweekend leent zich perfect voor een binge-bui of twee. Dit zijn momenteel de beste mini-series op Netflix waar je probleemloos een luie zondag mee vult.

Al staan de scores er ter controle van onze uitgekiende kennis bij, geen IMDb of Rotten Tomatoes deze keer. Alleen een ongezouten voorkeur, gepeperd door een onmiskenbare smaak in films en series, aangescherpt dankzij een onvoorstelbaar aantal luie dagen op de bank.

Mini-series op Netflix voor een binge-weekend

Nog even voor de duidelijkheid: dit is een lijstje van mini-series op Netflix die na één seizoen – vaak tot grote spijt – afgelopen zijn. Check ook alle imposante nieuwe films en topseries die deze maand verschijnen. Of de nieuwe oorlogsserie War Sailor die bij deze een eervolle vermelding krijgt.

Joggingbroek aan, dekentje gepakt en Paasei uit de kast gevist? Een ondergewaardeerde parel hier, een moderne klassieker daar; smakelijk alvast met ons favoriete Netflix-kijkvoer.

The Queen’s Gambit

IMDb: 8,6

netflix, beste, mini-serie, queen's gambit
(Afbeelding: Netflix)

Heb je vast al gezien, maar indien niet: graag gedaan! Anya Taylor-Joy schittert als schaakwonder op de achtergrond van een Koude Oorlog die zich in sneltempo dreigt op te warmen. Spanning, spionnen en spetterende acteerprestaties gegarandeerd.

Dérapages / Inhuman Resources

IMDb: 7,2

netflix, beste, mini-serie, derapages
(Afbeelding: Netflix)

De legendarische voetballer Eric Cantona speelt een gefrustreerde werkloze man, die na jaren op de schop deelneemt aan een manipulatief en gestoord sollicitatieproces bij een grote Franse multinational. Alles – familie, vrienden en moreel besef – moet wijken voor de potentiële topbaan. Squid Game à la Française.

The Billion Dollar Code

IMDb: 8,0

netflix, beste, mini-serie, billion dollar code
(Afbeelding: Netflix)

Het door Netflix gefictionaliseerde maar waargebeurde verhaal van hoe twee Duitsers Google Earth ontwikkelden, lang voor het daadwerkelijk bestond. Heeft Google de code gepikt van het duo? Of zijn het de waanfantasieën van gefrustreerde en mislukte developers? Een van de verrassende parels binnen dit lijstje met mini-series.

Anatomy of a Scandal

IMDb: 7,0

Sappig verhaal over een beloftevolle Britse politicus die verzeild raakt in een rechtszaak rond machtsmisbruik, seksuele intimidatie en corruptie. Met een ijzersterke Rupert Friend (Homeland) en Sienna Miller (Layer Cake) als politiek koningskoppel onder druk.

Bodyguard

IMDb: 8,1

netflix-beste-mini-serie-bodyguard
(Afbeelding: Netflix)

Dankzij zijn rol als King of The North in Game of Thrones kon Richard Madden meteen aan de slag als lijfwacht van de Britse minister van BiZa in Bodyguard. Engelse kwaliteit van de bovenste plank, waarmee je ongetwijfeld een paar avonden zoet bent.

Maniac

IMDb: 7,7

netflix, beste, mini-serie, maniac
(Afbeelding: Netflix)

Het gebeurt niet vaak dat absolute wereldsterren hun talenten verlenen aan een mini-serie op Netflix. Alleen al daarom moet je deze dystopische topper met Emma Stone en Jonah Hill gezien hebben. Black Mirror, maar dan Hollywood.

Halston

IMDb: 7,5

En om het af te leren, vuren we als laatste nog één grote topacteur op je af. In Halston probeert Ewan McGregor een mode-emporium te bouwen op gebakken lucht. Satirisch, tragikomisch en tenenkrommend op een goeie manier. Onbegrijpelijk dat deze Netflix-reeks onder de radar gebleven is. Behalve bij ons dan.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.