Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 4 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

HBO lanceert splinternieuwe Game of Thrones prequel-serie

HBO is niet van plan het bij één prequel te houden. Na het succes van House of the Dragon is de zender van plan nog een serie uit de mouw te schudden die het Game of Thrones-verhaal voorafgaat. Wat kunnen we al vertellen over het potentiële nieuwe paradepaardje?

Vooralsnog blijft het bij hardnekkige geruchten, maar volgens het doorgaans betrouwbare Variety staat de nieuwe serie zo goed als in de steigers. En voor het verhaal zou HBO heel ver terug in de tijd gaan; helemaal naar het eerste zitvlak dat ooit de Iron Throne verwarmde, zo’n 300 jaar voor de gebeurtenissen in Game of Thrones.

Ook een prequel op House of the Dragon

Welke Aegon? In House of the Dragon was het schier onmogelijk om alle naamgenoten uit elkaar te houden. Gelukkig zal dat bij de nieuwe Game Of Thrones-prequel sowieso niet het geval zijn. Waarom? Het plot zou de exploten volgen van de sloeber die verantwoordelijk is voor alle verwarring. Nee, niet George R.R. Martin.

Maar Aegon I, First of His Name, King of the Andals, and the Rhoynar, and the First Men, Lord of the Seven Kingdoms, and Protector of the Realm. In het kort: de allereerste Aegon die Westeros als koning verenigde.

Terug naar het oergedeelte van Game of Thrones

HBO zou dus het verhaal willen vertellen van hoe Aegon en zijn zuster-vrouwen, Visenya en Rhaenys, hun leger en drie draken gebruikten om zes van de zeven koninkrijken in Westeros in te lijven, met uitzondering van Dorne. Aegon I was niet alleen de stichter van de Targaryen-dynastie, maar de eerste koning van Westeros ooit en de eerste die op de IJzeren Troon zat.

Aangezien het project zich in een zeer vroeg stadium bevindt, zijn er momenteel nog geen schrijvers of acteurs aan verbonden. Maar volgens de bronnen van Variety wordt daar snel werk van gemaakt, omdat HBO graag wil overgaan tot de productie-fase van de nieuwe Game of Thrones-prequel. Bronnen zeggen ook dat HBO een langspeelfilm op het oog heeft met de bedoeling er later een serie van te maken. Na House of the Dragon zijn we dus nog lang niet klaar met deze drakendans.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.