Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 9 okt 2022
Leestijd: 4 minuten

House of the Dragon wijzigt cast wéér: nieuwe koppen, zelfde rollen

Opnieuw een nieuwe cast in House of the Dragon. Vanaf aflevering 8 zeven nieuwe gezichten voor een aantal cruciale rollen.

Maar we beloven dat het voorlopig de laatste keer is. De nieuwe acteurs die de rollen op zich nemen, zullen hun personage voor de rest van de serie vertolken. Tenminste, voor zo lang ze niet door een draak als brandhout worden aanzien. Welke koppen rollen er deze keer?

* Dit artikel kan spoilers bevatten!

Mocht je het gemist hebben, lees dan snel nog eens ons artikel door over de vorige wijzig van de House of the Dragon-cast. Toen sprong de serie ongeveer tien jaar vooruit en moesten enkele jonge gezichten plaats maken voor acteurs met een rimpel of twee meer. Ook tussen de zevende episode en aflevering 8 die maandag uitkomt, zal er een time jump plaatsvinden. Maak kennis met de zeven (!) leden van de nieuwe cast.

De nieuwe cast van House of the Dragon (bis)

Kinderen groeien ook in Westeros snel. En al zeker in deze serie. Zowel de kinderen van Princess Rhaenyra en Daemon Targaryen als de kinderen van het koningskoppel Viserys en Alicent zien er vanaf maandag een stuk volwassener uit. Tijd voor een who’s who dus. Laten we beginnen met de personages aan de zijde van de prinses en troonopvolgster.

Jacaerys Velaryon

Jacaerys ‘Jace’ Velaryon is de oudste zoon van Princess Rhaenyra en dus tweede in lijn voor de Iron Throne.

House of the dragon, nieuwe cast, jace velaryon
Harry Collet (oud) en Leo Hart (jong) als Jace Velaryon (Afbeelding: HBO)

Harry Collet neemt het stokje vanaf aflevering 8 over van Leo Hart. Collet heeft nog geen echte adelbrieven als acteur. In het Verenigd Koninkrijk zal de naam misschien een belletje doen rinkelen door zijn rol in Casualty, maar zonder twijfel is dit zijn grootste rol ooit.

Lucerys Velaryon

Lucerys ‘Luke’ Velaryon is de jongste zoon van Princess Rhaenyra. Ook hij wordt een jaartje ouder.

Lucerys velaryon, house of the dragon, nieuwe cast
Elliot Grihault (oud) en Harvey Sadler (jong) als Luke Velaryon (Afbeelding: HBO)

Voor Elliot Grihault is het zijn vuurdoop als acteur. En dat meteen voor House of the Dragon! Die jongen heeft vast talent (of heel goeie connecties).

Baela Targaryen

Nog een interessante wijziging in de cast. De oudste dochter van Daemon en de betreurde Laena, ziet er vanaf maandag zo uit.

House of the dragon, cast, baela targaryen
Bethany Antonia (oud) en Shani Smethurst (jong) als Baela Targaryen (Afbeelding: HBO)

Baela zal voor de rest van de serie gespeeld worden door Bethany Antonia, een actrice die voornamelijk bekendheid heeft verworven door haar rol als Margot in de Netflix-serie Get Even.

Rhaena Targaryen

De jongste dochter van Daemon Targaryen zal worden gespeeld door Phoebe Campell.

house of the dragon, cast, rhaena
Phoebe Campbell (oud) en Eva Ossei-Gerning (jong) als Rhaena Targaryen (Afbeelding: HBO)

Campbell begon nog maar net aan haar carrière al actrice maar mag zich met deze rol in haar handjes knijpen. De actrice had eerder al een klein rolletje in een aflevering van Midsomer Murders. Nu is het tijd voor het echte werk, in aflevering 8 van House of the Dragon.

Aegon Targaryen

De zoon van rivale Alicent en troonpretendent die het Rhaenyra nog knap lastig kan maken als King Viserys eindelijk het loodje legt.

house of the dragon, cast, aegon
Tom Glynn-Carney (oud) en Ty Tennant (jong) als Aegon Targaryen (Afbeelding: HBO)

Tom Glynn-Carney die de rol op zich neemt, speelde eerder al in de blockbusterfilm Dunkirk. Leuk weetje overigens: de jonge Aegon wordt gespeeld door Ty Tennant die de zoon is van David. Die Schotse acteur die je waarschijnlijk kent van Dr. Who.

Aemond Targaryen

In het land der blinden, is de cycloop koning. Maar daar zal Aemond eerst nog een paar mensen voor uit de weg moeten ruimen, waaronder zijn broer Aegon, een van de veelbesproken personages in House of the Dragon.

house of the dragon, cast, aemond
Ewan Mitchell (oud) en Leo Ashton (jong) als Aemond Targaryen (Afbeelding: HBO)

Acteur Ewan Mitchell is ook onderdeel van de nieuwe cast en zal serieus uit de hoek moeten komen om de sterke Leo Ashton te overtreffen. In The Last Kingdom ontving Mitchell in ieder geval veel lof dus dat belooft wat.

Helaena Targaryen

De laatste spruit uit de lenden van King Viserys werd eerst gespeeld door Evie Allen.

helaena, house of the dragon, nieuwe casthelaena, house of the dragon, nieuwe casthelaena, house of the dragon, nieuwe casthelaena, house of the dragon, nieuwe casthelaena, house of the dragon, nieuwe casthelaena, house of the dragon, nieuwe cast
Phia Saban (oud) en Evie Allen (jong) als Helaena Targaryen (Afbeelding: HBO)

Ook haar vervanger Phia Saban heeft – net als broer Aemond – ervaring op kunnen doen in The Last Kingdom. Helaena is haar tweede rol ooit.

House of the Dragon – Aflevering 8

Ben je nog niet uitgekeken op deze fantastische serie, waarin een nieuwe cast zich keer op keer moet bewijzen? Check dan de trailer van aflevering 8 hieronder. Spoiler-alert!

Of lees waarover fans hun beklag deden na de vorige aflevering. En heb je toch nog een kleine opfriscursus nodig wat betreft de eerste wijziging van de cast van House of the Dragon? Dan kan dat in dit artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.