Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 4 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Nike Air Max 1 Big Bubble nog steeds te koop en de prijs valt mee

Zoals verwacht was de Nike Air Max 1 ’86 Original Big Bubble in no-time uit verkocht, op de extreme maten na. De legendarische sneakers kwamen uit op Air Max Day 2023, en staan nu op jouw te wachten bij resellers als StockX.

Normaliter vind je dit soort gewilde sneakers voor torenhoge prijzen terug bij resellers, maar een kijkje online geeft vooralsnog een gerust beeld.

Nike Air Max 1 ’86 Original Big Bubble

De ’86 OG Big Bubble kun je interpreteren als de oer-Nike Air Max 1. En de weg naar de eerste editie ging niet zonder kleerscheuren, letterlijk. Het kostte het sportmerk drie jaren om de eerste voorbeeldstijl in 1986 te vervaardigen. Dit kwam onder meer door scheuren in de zolen en veranderingen in het fabricageproces.

Nike Air Max 1 86 Original Big Bubble, te koop, prima prijs, stockx, reseller
De meest gewilde sneakers van nu (Afbeelding: Nike)

Dan is er nog de herkomst van de naam. Het oorspronkelijke model had namelijk een grotere luchteenheid dan de Nike Air Max 1 die de winkel haalde. Deze werd voor de eerste release in 1987 geminimaliseerd, omdat de scheurtjes vooral te wijten waren aan de grote Air Max-unit. Maar de remake die 26 maart uitkwam, is zoals de sneakergod het ooit wilde. De oer-sneakers kwamen voor het eerst uit met de oorspronkelijke luchteenheid, zoals het voorbeeldmodel uit 1986. Het verschil: het luchtkussen beschikt over vier bubbels in plaats van drie.

Gewilde sneakers op StockX voor redelijke prijs

Leuk en aardig allemaal, maar waarschijnlijk heb je achter het net gevist, te weten dat dit soort sneakers tegenwoordig direct na de lancering is uitverkocht, op de extreme maten na. Wel vind je de Nike Air Max 1 Big Bubble nog bij resellers. We belichten nu StockX, omdat we uit eigen ervaring weten dat het volstrekt veilig is via deze partij te bestellen. Maar je vindt ze ook op andere plekken.

Nike Air Max 1 86 Original Big Bubble, te koop, prima prijs, stockx, snkrs
De prijzen vallen nog mee (Afbeelding: Nike)

Bij StockX betaal je nu tussen de 171 euro en 236 euro. De kleine herenmaten (38,5 en 39) en grote herenmaten (48,5 en 49,5) zijn via de reguliere SNKRS-app van Nike nog gewoon voor 159,99 euro beschikbaar. En dan is er nog een aantal andere adresjes waar je de gewilde sneakers in een aantal maten rond de originele prijs kunt kopen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.