Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 17 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Nu op Netflix: Ewan McGregor als mode-icoon Halston in heerlijke serie

Verrassende populaire series op Netflix in 2021 zijn onder meer Lupin en The Serpent. Aan dat rijtje kun je Halston toevoegen, een nieuwe serie met Ewan McGregor als mode-icoon.

Ray Halston Frowick, de mode-ontwerper die centraal staat in deze nieuwe serie op Netflix, is niet zo bekend als Christian Dior, Gianni Versace en Gianni Versace en Yves Saint Laurent. Maar dat maakt zijn verhaal er niet minder filmisch om. In tegendeel.

Nu op Netflix: Halston

De Netflix Original neemt je terug naar het New York van de jaren 60 en 70. In deze periode bouwde de door Ewan McGregor gespeelde mode-ontwerper zijn imperium op. Halston, zoals de ontwerper werd genoemd, brak in 1961 door met het hoedje dat Jacky Kennedy in 1961 droeg tijdens de presidentiële inauguratie van haar man. In de jaren die volgde, bouwde Halston een imperium op dat synoniem staat voor luxe, status, seks en roem.

Drank en drugs vloeiden rijkelijk, het succes kende geen grenzen. Totdat hij tot een vijandige overname werd gedwongen en moest vechten tot zijn meest kostbare bezit: zijn middelste naam. Dan was er nog zijn privéleven, dat volledig ontspoorde. Drank en drugs, roem, een onstuimige knipperlichtrelatie met kunstenaar en etaleur Victor Hugo, de affaire met ontwerper Luis Estevez. Oom maar te zwijgen over HIV.

Ewan McGregor als mode-icoon

Niemand minder dan Ewan McGregor speelt Ray Halston Frowick, en dat blijkt een gouden greep van Netflix. Alleen qua uiterlijk is het al een perfecte match, maar ook inhoudelijk geeft de Schotse acteur een extra laag glitter en glamour die deze serie nodig heeft. Tegelijkertijd ademt hij de rauwheid die de mindere periode van de mode-ontwerper tekent.

ewan mcgregor, halston, nu op netflix, serie, mode-ontwerper
(Afbeelding: Netflix/Instagram)

Halston is sinds 14 mei 2021 te zien op Netflix. Naast Ewan McGregor spelen onder anderen Rebecca Dayan, David Pittu en Bill Pullman mee in de serie. Liza Minnelli, dé filmster van de jaren 70, heeft een prominente rol in de serie en wordt gespeeld door Krysta Rodriguez.

Onze mening na aflevering 1

We hebben de eerste aflevering van de Netflix Original gezien, waarin je ziet hoe Halston zijn merk opbouwt. Flashbacks uit zijn jeugd zorgen daarbij voor een extra laag. De tijdgeest waarin de serie zich afspeelt is heerlijk, de duik in de wereld van de haute couture is verfrissend, Ewan McGregor speelt geniaal. Dat alles wordt begeleid door The Velvet Underground en andere muziek uit die tijd. Wij zijn verkocht.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.