Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 4 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

McGregor speelt iconische glansrol in dé nieuwe Netflix-serie

Van Hollywood en Ratched tot The Politician: Ryan Murphy heeft sinds zijn megadeal met Netflix is ondertekend niet stil gezeten. Sterker nog, zijn volgende Original staat alweer voor de deur. Dan hebben we het over Halston, een prestigieuze miniserie over de iconische modeontwerper Ray Halston Frowick. Ook wel bekend als Halston.

De serie is een langverwachte samenwerking tussen Murphy en Christine Vachon en Pamela Koffler. Zo’n beetje de grootste namen als het om queer cinema gaat, zoals ze dat zo mooi in het Engels noemen. Vachon en Koffler brachten met hun productiebedrijf Killer Films onder andere pareltjes als Carol en Still Alice uit.

Netflix introduceert Halston

Dat belooft veel goeds, zeker na Murphy’s opgedane ervaring tijdens het maken van American Crime Story: The Assasination of Gianni Versace. De invloedrijke producent is geen vreemde in de wereld van de mode.

De miniserie Halston gaat dus over de gelijknamige legendarische modeontwerper, gespeeld door Ewan ‘Obi-Wan Kenobi’ McGregor. De Netflix Original volgt de slimme ontwerper terwijl hij zijn verzonnen naam uit laat groeien tot een wereldwijd mode-imperium dat synoniem staat voor luxe, status, seks en roem. Hij definieert het tijdperk waarin hij leeft, het New York van de jaren zeventig en tachtig. Tot donkere tijden aanbreken, en hij door een vijandige overname wordt gedwongen om te vechten voor zijn kostbaarste bezit: zijn naam.

Halston Netflix legendarische modeontwerper
Ewan McGregor als Halston (Afbeelding: Netflix)

Grote namen

Naast Ewan McGregor bestaat de cast van Halston onder anderen uit Bill Pullman als een Amerikaanse zakenman, David J. Mahoney, Rory Culkin als de beroemde regisseur Joel Schumacher en Vera Farmiga. Broadway-ster Krysta Rodriquez speelt de legendarische actrice, zangers en Oscar-winnaares Liza Minnelli. Ga er maar aan staan.

De regie van Halston is in handen van Daniel Minahan. Hij leverde in het verleden onder andere afleveringen af van Deadwood, True Blood en Game of Thrones, dus de beste man weet hoe je met grote budgetten een high-end serie af moet leveren.

Al op 14 mei gaan we ontdekken of Netflix met Halston op HBO-achtige wijze gaat weten te scoren. De eerste trailer belooft in ieder geval veel goeds!

Waarom Christopher Nolan geen films voor Netflix wil maken

Halston Netflix legendarische modeontwerper
🚀 (Afbeelding: Netflix)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.