Tessa Ham
Tessa Ham Crypto 17 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Dogecoin-creator maakt ‘oplichter’ Elon Musk met de grond gelijk

In een reeks tweets heeft de co-creator van Dogecoin, Jackson Palmer, laten weten dat hij Elon Musk een egocentrische oplichter vindt. En dat terwijl de Tesla-baas juist enthousiast over de opmerkelijke cryptomunt is.

Normaal gesproken leidt de co-creator van de Dogecoin een teruggetrokken leven, maar vorige week schoot hij uit zijn slof. Hij deelde een reeks negatieve berichten over Elon Musk op Twitter, maar verwijderde deze snel weer.

Dat is opvallend, omdat Elon Musk een grote fan van Dogecoin is en zichzelf eerder de ‘Dogefather’ noemde. Bovendien hebben uitspraken van Elon Musk in het verleden ervoor gezorgd dat de munt in korte tijd erg populair is geworden.

Co-creator Dogecoin op Twitter over Elon Musk

Vorige week verstuurde Jackson Palmer drie tweets de wereld in waarin hij zich negatief uit over Elon Musk. In de eerste tweet stond: ‘Elon Musk is en zal altijd een egocentrische oplichter blijven’. Kort daarna volgde een tweet waarin hij zegt het eerste bericht weer te verwijderen: ‘Ik zal dit over 1 minuut verwijderen, omdat dat alles is wat ik erover heb te zeggen en ik houd van een rustig leven’.

Toch kon hij het niet laten om nog één tweet aan zijn rant toe te voegen: ‘P.S. De SNL-aflevering was tenenkrommend, bro.’ Zoals de co-creator van de Dogecoin zelf al zegt in zijn reeks tweets, heeft hij normaal gesproken juist een teruggetrokken karakter. Waarom hij Elon Musk een egocentrische oplichter vindt, vertelt hij er niet bij.

De timing van zijn uitbarsting is in ieder geval opvallend. In dezelfde periode heeft Elon Musk ook over Dogecoin getweet. Daarin schrijft hij dat hij momenteel ‘samenwerkt met Doge-ontwikkelaars om de efficiëntie van systeem transacties te verbeteren’ en dat ‘de verbeteringen veelbelovend zijn’.

De tweet zorgde voor een koersstijging van Dogecoin. Net zoals vaker het geval is als Elon Musk zich over een munt uitlaat. Volgens Coinbase ging het om een stijging van maar liefst 18 procent. In de onderstaande video praat Jackson Palmer over de gekte rondom de opmerkelijke digitale munt.

Cryptocurrencies uitgelegd: Dogecoin (Ð), van grap naar waardevolle munt

Hypebeast

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.