Tessa Ham
Tessa Ham Crypto 29 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

Dogecoin schiet omhoog na tweet van ‘The Dogefather’ Elon Musk

De waarde van Dogecoin steeg woensdag weer met twintig procent. De populaire cryptomunt zit al een tijdje in de lift, maar nu is er een duidelijke oorzaak aan te wijzen. De stijging begon namelijk na een tweet van Elon Musk.

Elon Musk heeft inmiddels keer op keer bewezen hoe groot zijn invloed is op de cryptowereld. Met één tweet kan hij eigenhandig een coin met tientallen procenten laten stijgen. Dit keer was het (weer) de beurt aan de Dogecoin. Nadat hij zichzelf ‘The Dogefather’ op Twitter noemde, steeg de waarde van de munt tot $0,34.

Enorme stijging Dogecoin dit jaar

De Dogecoin begon ooit als een grap richting de Bitcoin-wereld en verwijst naar de Doge meme (van een Shiba Inu-hond). Inmiddels nemen mensen de coin steeds serieuzer, onder andere omdat de Dogecoin enorm gestegen is dit jaar.

Mensen die op 1 januari dit jaar geld in de munt hebben geïnvesteerd, wrijven nu in hun handen. De Dogecoin was op dat moment $0,005 waard. Op dit moment is de koers van de munt ongeveer zo’n $0,30. Dit betekent een stijging van maar liefst 6.500 procent.

Elon Musk presenteert Saturday Night Live

Je kan wel stellen dat Elon Musk eigenhandig voor de stijging van de Dogecoin heeft gezorgd. Elke keer dat hij iets tweet over de munt, is er een koersstijging te zien. Ook afgelopen woensdag was dat weer het geval, toen de Tesla CEO zichzelf ‘The Dogefather’ noemde op Twitter. Aangezien hij erbij noemt dat hij Saturday Night Live op 8 mei zal hosten, is de kans groot dat hij het tijdens de show ook over de munt zal hebben.

Volgens CBNC steeg de waarde van Dogecoin met twintig procent na de tweet. De munt bereikte de $0,34, maar is inmiddels weer een klein beetje gedaald. Eerder deze maand bereikte de cryptomunt een recordkoers van maar liefst $0.43. Dit laat zien hoe volatiel de Dogecoin en crypto in het algemeen zijn.

Elon Musk niet de enige fan van Dogecoin

Elon Musk is overigens niet de enige fan van de Dogecoin. Ook investeerder en ondernemer Mark Cuban, die je misschien kent van het programma Shark Tank, uit zijn enthousiasme vaak op Twitter. Daar legde hij deze week ook uit waarom hij zo’n fan is van de Dogecoin en minder van andere cryptocurrencies (die niet ontstaan zijn uit een grap).

Volgens hem is Doge de enige coin die mensen daadwerkelijk gebruiken voor transacties. “Als mensen hun Doge uitgeven, zullen steeds meer bedrijven ze gaan aannemen”, zegt hij. Hij noemde de munt ook toen hij te gast was in The Ellen Show. Tijdens het programma zei hij dat investeren in Dogecoin een stuk beter is dan investeren in een lot voor de loterij.

Zeepbel? Of goede investering

In tegenstelling tot Elon Musk en Mark Cuban zijn er ook veel mensen in de crypto-wereld die de Dogecoin als een zeepbel zien. Wie geld wil investeren in de munt, moet zich ervan bewust zijn dat deze zeepbel kan barsten. Deze gedachte is er, omdat de munt als grap is ontstaan en niet echt een doel heeft. Dat de munt alleen stijgt als de Tesla CEO erover tweet, is volgens deze mensen ook een indicator dat de bel op elk moment kan barsten.

Cryptocurrencies uitgelegd: Dogecoin (Ð), van grap naar waardevolle munt

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.