Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Netflix 17 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Interview | Frank Lammers over Ferry: ‘Voelt als de Champions League’

Om het lange wachten op het derde seizoen van Undercover een beetje dragelijk te maken, verscheen vorige week Ferry op Netflix. In deze spin-off film gaan we terug in de tijd en zien we hoe knuffelcrimineel Ferry Bouman in de misdaadwereld is beland. Wij spraken met de twee belangrijkste castleden: Frank Lammers en Elise Schaap.

Samen met onze collega’s van WANT gingen we naar de camping om daar ons tentje op te zetten. Niet geheel toevallig stond naast ons een camper van Netflix. Zoals het een goede camping-buur betaamt, klopten we aan en dronken we een bakkie met onze mede-vakantiegangers. En dat waren niemand minder dan Ferry en Danielle.

Netflix haalt grote namen binnen

Het populaire duo is weer helemaal terug op Netflix. In het tweede seizoen van Undercover moesten beiden het nog doen met een bijrol. Dat was een tegenvaller voor veel fans die in het eerste seizoen juist zo genoten hadden van het tweetal. Nu wordt dat ruimschoots goedgemaakt met hun eigen film. In Ferry spelen Frank Lammers en Elise Schaap weer ouderwets de eerste viool, al gaat er ook veel aandacht naar de ondersteunende bandleden.

De cast van deze kersverse Netflix-original is behoorlijk indrukwekkend. Zo zien we naast Frank Lammers en Elise Schaap ook grote namen zoals Huub Stapel, Monic Hendrickx en Raymond Thiry. Frank Lammers is er trots op dat ze dit voor elkaar gekregen hebben: “Het is alsof je Champions League speelt. We hebben hard geknokt om ook in de kleinere rollen grote acteurs te krijgen.”

Ferry geeft meer diepte aan Undercover

Dit maakt Ferry zeker de moeite waard om te kijken, vooral voor Undercover-fans. De film geeft meer diepte aan de karakters die je al kent. Dit is iets wat Elise Schaap vooral belangrijk vindt: “Ik vind het echt heel leuk om deze karakters nog meer uit te diepen. Daar hebben we het van tevoren over gehad, want het moet wel een bijdrage hebben. Hoe zijn ze geworden tot wie ze zijn. Er ligt nog een hele wereld.”

Interview Frank Lammers: ‘Na Ferry wil ik de schurk in James Bond spelen’

Benieuwd waar we het verder nog allemaal over gehad hebben? Bekijk dan hierboven de video van het gehele interview. Hierin hebben we het uiteraard over filmen in corona-tijd, maar ook over de moeizame relatie tussen Elise Schaap en Shakira.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.