Pim Jansen
Pim Jansen Crypto 17 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Bikini-NFT Emily Ratajkowski bevestigt dat rijken écht te veel geld hebben

Als model kun je tegenwoordig een fortuin verdienen met een oude bikini-foto. Dat bewijst Emily Ratajkowski, die in 6 minuten tijd 175 duizend euro verdiende met de verkoop van een NFT.

NFT staat voor non-fungible token, een niet-vervangbare token die wordt ondersteund door blockchain-technologie. Het is de moeilijk te bevatten crypto-hype van nu, waar de miljoenen rijkelijk vloeien. Zo’n token is een uniek stukje code op internet, waaraan een digitaal werk is gekoppeld. Vaak kunst of een andere creatieve uiting. De bekendste NFT is deze JPG-collage van Beeple, die voor 69,3 miljoen euro werd verkocht.

Emily Ratajkowski vangt 175.000 dollar voor NFT

Inmiddels hebben de grote sterren ook door dat er tonnen zo niet miljoenen te verdienen zijn aan een NFT. En zij beschikken over nogal wat unieke materiaal, waarvoor mensen grof betalen. Maar om nou 1750.000 dollar te betalen voor een oude bikini-foto van Emily Ratajkowski, die overal te vinden is… Nee, dan weet je echt niet meer wat je met je geld moet doen. Ja, dan ben je volslagen doorgedraaid.

Toegegeven: er zit meer achter deze NFT dan alleen een simpele bikini-foto. Met de non-fungible token eist Emily Ratajkowski symbolisch weer de rechten op zichzelf op. “NFT’s hebben het potentieel om vrouwen blijvende controle te geven over hun imago en de mogelijkheid om een rechtmatige vergoeding te ontvangen voor het gebruik en de distributie ervan”, zei ze eerder al. Lees in dit artikel meer over haar strijd voor de rechten op haar eigen foto’s. De online veiling vond op 14 mei plaats bij Christies, waar al na 6 minuten het hoogste bod op 175.000 dollar stond.

Non-fungible token zonder bikini van Kate Moss

Naast Emily Ratajkowski zit ook model Kate Moss helemaal in het NFT-wereldje. Het verschil: ze verkoopt ook foto’s zonder bikini, met her en der een subtiele nip-slip tussendoor. Lees en bekijk hier meer over haar avontuur in de blockchain.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.