Pim Jansen
Pim Jansen Crypto 15 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Kate Moss verkoopt haar intiemste momenten als NFT

Onlangs verkocht een naaktmodel zichzelf al als NFT. Nu is het Kate Moss die haar intieme momenten verkoopt als non-fungible tokens. Welkom in de wondere wereld van de miljoenenhype in crypto-land.

NFT is de afkorting van non-fungible token, een niet-vervangbare token die wordt ondersteund door blockchain-technologie. Het is een stukje code op internet, waaraan een digitaal werk is gekoppeld. Meestal gaat het om kunst, design, een geluidsfragment, video of andere creatieve uitingen. Zomaar een voorbeeld: kunstenaar Beeple verdiende 63,9 miljoen dollar met de relatief simpele JPG-collage Everydays: The First 5.000 Days. In dit artikel lees je wat NFT’s precies zijn en waarom ze zoveel waard zijn.

Kate Moss verkoopt zichzelf als NFT

Steeds meer kunstenaars, modellen, merken en andere organisatie duiken in de wereld van non-fungible tokens. Nieuw op het schip is Kate Moss, die het direct serieus aanpakt. Samen met het creatieve bureau MITNFT maakt ze unieke stukjes code van haar intieme momenten.

De eerste NFT die ze maakte is al verkocht. Het werk heet Sleep with Kate, dat na deze veiling via de app Foundation 5.1699 ethereum opleverde. Omgerekend is dat 10.617 euro.

Subtiele ‘nip slip’ in Sleeping with Kate

Zoals de naam van de NFT al een beetje doet vermoeden, ligt Kate Moss te woelen in bed. Het unique selling point is haar tepel die ze even subtiel boven de lakens laat uitkomen. Of dat mag op Instagram? Nou, hier lees je hoe er met twee maten gemeten wordt.

Andere non-fungible tokens die Kate Moss heeft gemaakt en te koop aanbiedt, zijn Walk with Kate, waarin ze ook geen beha draagt, en Drive with Kate. Bekijk de NFT-versies hier en hier. Dit is slechts het begin van een langere reeks van intieme momenten met het supermodel. Dat wordt behoorlijk cashen voor haar, als het zo doorgaat.

Robot Sophia

Lijkt allemaal heel wat, maar wat Kate Moss kan, kan een robot ook. Lees het verhaal van Robot Sophia, die in één klap miljonair werd na de NFT-markt te hebben betreden.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.