Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 15 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Fast and Furious 9 gaat compleet naar de maan met nieuwe trailer

Fans van de Fast and Furious-franchise hebben de afgelopen jaren een pittig lesje geduld hebben gekregen. Hobbs & Shaw was een vermakelijke spin-off, maar de laatste keer dat de gehele crew in actie kwam was alweer in 2017. Ja, dat lees je goed: het is alweer vier jaar geleden dat de vorige film uit kwam.

Fast and Furious 9 zou oorspronkelijk in april 2019 uitkomen. Maar de bovenstaande spin-off zorgde voor een jaar uitstel. Vervolgens gooiden de huidige pandemie en de Bond-film No Time to Die roet in het eten. Eindresultaat? De film komt meer dan twee jaar later uit dan oorspronkelijk het plan was. In mei kunnen ze in Zuid-Korea al de film gaan zien, wij pas in juni.

Fast and Furious 9: eindelijk edition

Na zo lang wachten hebben we in ieder geval weer even een geheugenopfrisser nodig. De hypetrain moet weer even op gang komen. Dat doet Universal Pictures dan ook, en hoe! Een ambitieuze promotiecampagne wordt afgetrapt met een spectaculaire nieuwe trailer.

F9 is het begin van de filmtrilogie die de franchise af gaat sluiten. Daarna wil Universal voor een soort MCU-achtige opzet gaan, met meerdere spin-offs en series. Maar voor het zover is komen Dominic Toretto en Jakob eerst nog tegenover elkaar te staan. Familie. Naast de gebruikelijke crew hebben de makers ook nog een nostalgische kaart: Han, die we al sinds The Fast and Furious: Tokyo Drift niet meer hebben gezien.

De ruimte in!?

Sindsdien is de franchise ook compleet veranderd, van relatief onschuldige straatraces naar extreme over-de-top actie die weinig meer met racen te maken heeft. F9, zoals Fast and Furious 9 dus ook wel genoemd wordt, maakt die transformatie duidelijk compleet met de laatste scène uit deze trailer. We zien Tej en Roman in astronautpakken in een auto met raketten. Gaat de franchise dan echt de ruimte in? Ach, waarom ook niet.

We gaan het allemaal ontdekken op 25 juni. Dan komt Fast and Furious 9 eindelijk uit. Hopen we.

Disney overdondert Star Wars-fans en journalisten met werkende lightsaber

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.