Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 15 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

GTA V is nu speelbaar op je smartphone (en dat werkt beter dan je denkt)

Dankzij een toffe zet van Microsoft en Rockstar Games kun je nu voor het eerst officieel Grand Theft Auto 5 op je smartphone spelen. Leve 2021.

De kans is groot dat je als volwassene steeds minder tijd vrij kunt maken om te gamen. Of je hebt gewoon niet meer de focus of zin om uren achter elkaar in virtuele werelden rond te rennen.

Gamen: een dure hobby

Je wilt gewoon soms een half uurtje knallen, racen of vechten. Even ontspannen. Dat type gamer heeft een dure hobby. Zestig of zelfs zeventig euro voor een game neertellen die je maar een paar uur speelt is wel een hele dure grap.

Als je dat doortrekt, dan is het telkens aanschaffen van de nieuwste gaming pc of consoles ook een buitenproportionele investering. Gedoe.

De toekomst komt er aan

Gelukkig wordt een alternatief model steeds populairder: gamen op de Netflix-manier. Koploper op dat gebied is toch echt Microsoft, die met Game Pass je een enorm aanbod aan wisselende games aanbiedt voor een lage prijs.

Nee, dit is geen gesponsord artikel, het is puur een tip. Want als je net zoals wij de afgelopen jaren steeds minder bent gaan gamen, dan ben je waarschijnlijk enkel bekend met de futuristische beloftes van game-abonnementen of games streamen. Het lijstje aan mislukte diensten op dat vlak is schrijnend lang.

Geen console nodig

Game Pass werkt gelukkig anno 2021 wel echt solide. Je kunt de dienst op je Xbox, PC, tablet, Chromebook of zelfs smartphone gebruiken.

Op de Xbox kun je games downloaden, op de overige apparaten stream je het aanbod. En dat werkt beter dan je zou verwachten.

GTA 5 op je smartphone

Hoe Game Pass verder werkt en wat het aanbod is ontdek je hier, maar voor nu willen wij vooral de tip meegeven dat GTA 5 nu beschikbaar is via Game Pass.

Wat automatisch ook betekent dat de game van Rockstar Games voor het eerst officieel speelbaar is op smartphones. Als je op de bank ligt en Los Santos binnen enkele klikken toegankelijk hebt op je mobiele schermpje, dan voelt dat toch even futuristisch.

Futuristisch bankhangen

Ja, YouTube staat al jaren voor met scam-achtige reclames die beloven dat je de game op je smartphone kunt spelen. Maar dat bleek altijd te mooi om waar te zijn. Microsoft heeft daar nu verandering in gebracht.

Een mooie zoethouder terwijl we op GTA 6 wachten. Sterker nog, je kunt met een trial van 1 euro het spel bijna voor niks uitproberen, en natuurlijk de rest van het aanbod. Speel ze!

Plannen GTA 6 gelekt: leakers onthullen goed en slecht nieuws

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.