Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 25 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten

Will Smith gaat The Walking Dead achterna met absurde flop

Will Smith is terug met een miljoenenklus: Undawn, een zombie-avontuur dat The Walking Dead achterna gaat. Misschien wel de grootste flop van de afgelopen vijf jaar, met hilarische beelden als resultaat.

De beste man is al een tijdje druk bezig met een comeback. Na een periode van radiostilte na zijn Oscars-incent, ook wel The Slap genoemd, bood hij zijn excuses aan in een emotionele video.

Waar blijft de comeback van Will Smith?

Een kijkcijferkanon dat op heerlijk smerige wijze meteen ook werd ingezet als commerciële samenwerking. Dat dan weer wel. Wat zijn IMDb-profiel betreft blijft het echter stil omtrent de Prince of Bel-Air. Sinds die beruchte Oscaruitreiking hebben we Smith enkel kunnen zien in de ambitieuze maar matig gerecenseerde historische film Emancipation. Een Apple TV+ Original die zonder al te veel fanfare al snel in het zwarte streaming-gat verdween. De techgigant wilde zich duidelijk niet branden aan de ster.

Ondanks die zwarte alinea in zijn Wikipedia-profiel is Will Smith dit jaar toch actief in een miljarden-project. Sterker nog, de 55-jarige acteur was een van de bestbetaalde acteurs van de afgelopen maanden, dankzij een creatief project waar je waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord.

Undawn: peperdure zombie-flop

Dan hebben we het over Undawn, een zombie-avontuur dat bovenaan het IMDb-profiel van Will Smith prijkt. Niet een film of serie, maar een videogame, waarin de acteur een grote rol speelt. Undawn is een zogenaamde ‘open-world zombie survival shooter’ die afgelopen juni lanceerde voor smartphones en PC. Zombies afknallen in een open wereld.

Het peperdure project komt uit de koker van het Chinese Tencent, een conglomeraat dat stilletjes een schrikbarend groot deel van de gamesindustrie in handen heeft. Van een groot aandeel in Fortnite en Unreal Engine-ontwikkelaar Epic Games tot League of Legends-ontwikkelaar Riot Games. De lijst gaat maar door.

Het feit dat zelfs de meest diehard gamers niet van Undawn hebben gehoord, is haast absurd gezien het geld dat in de game is gestoken: meer dan driehonderd ontwikkelaars werkten aan de post-apocalyptische shooter, met een budget van meer dan 140 miljoen dollar. De opbrengt tot nu toe? 287.000 dollar. 0.2 procent van het totale budget. Ouch.

Hilarische beelden

Voor een uitgebreide analyse van wat er mis is gegaan met Undawn verwijzen we je graag door naar online gaming-magazine Kotaku. Maar de beste manier om de hilarische flop die Undawn is geworden te ervaren is de onderstaande video, waarin de briljante gaming-YouTuber Videogamedunkey de Will Smith-productie in al zijn buggy glorie in het zonnetje zet. Althans, oordeel zelf maar:

Het is helaas onbekend hoeveel Smith voor dit project heeft gekregen, maar gezien de erbarmelijke staat van de game zou je denken dat de Fresh Prince-acteur een aanzienlijk deel van de 140 miljoen dollar heeft geincasseerd. Ka-ching!

Will Smith Undawn zombie Walking Dead
(Afbeelding: Tencent)

Dus nee, naast een goed gespekte rekening is Undawn absoluut niet de comeback die Will Smith nodig heeft, al zijn we hem zeker dankbaar voor de resulterende onbedoelde comedy. Wat films betreft heeft de acteur één film voor dit jaar op de planning staan: Bad Boys 4. Verder heeft Smith volgens IMDb enkel klussen in films die nog in pre-productie zijn. Ach, gelukkig hebben we nog een lijstje met de beste oorlogsfilms aller tijden voor je, als zoethouder.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.