Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 31 jul 2022
Leestijd: 3 minuten

Fans vallen over opvallend detail in nieuwe excusesvideo Will Smith

Will Smith heeft na maanden radiostilte eindelijk een boekje open gedaan over zijn acties tijdens de Oscars-uitreiking van afgelopen maart. Fans viel direct één merkwaardig detail op.

28 maart was de dag dat het halve internet over Will Smith heen viel. Waar de Oscars-uitreiking al jaren kampte met fors teruglopende kijkcijfers, wist de Fresh Prince-acteur de ceremonie duizelingwekkende kijkcijfers te bezorgen.

Het Will Smith-fiasco

Of, althans, een kort fragment uit de verder niet bijster interessante avond. De video waarin Smith presentator en comedian Chris Rock een klap verkocht op het podium ging compleet viraal. Met alle memes en andere internet-ongein van dien.

Ondertussen zijn we vier maanden verder. Een aantal films waarin Smith zou gaan spelen zijn gecanceld, en de acteur heeft bewust een low profile gehouden, zoals ze dat in de Amerikaanse roddelbladen stelden.

Verontschuldigingsvideo

‘Stelden’ ja, want de 53-jarige acteur heeft nu eindelijk de radiostilte verbroken. Vrijdag, tactisch laat op de dag, plaatste Will Smith namelijk een opvallend eerlijke video op onder andere YouTube, waarin hij zijn fouten erkent en eindelijk echt excuses aanbiedt aan Chris Rock.

Daar houdt Smith het niet bij. In dezelfde video, die je hieronder kunt checken, biedt hij ook zijn excuses aan de familie van Rock.

Tony Rock

Met name Tony Rock, de broer van, krijgt de aandacht.

De twee werkten samen aan de show All of Us, een sitcom waarin Tony Rock een grote rol speelde, die door Will Smith en zijn vrouw Jada gecreëerd werd. Smith concludeert in de video dat zijn band met Tony waarschijnlijk “onherstelbaar beschadigd” is.

In tegenstelling tot zijn broer is Tony Rock wat mondiger geweest over het Oscar-incident. Rock legde eerder al uit dat het moment aan hem “vreet” wanneer hij ernaar kijkt, omdat hij  dan toe moet kijken terwijl “een geliefde wordt aangevallen en er is niets dat ik eraan kan doen.”

“Niks in mij denkt dat dit de juiste manier was om me op dat moment te gedragen”, zegt Smith achteraf. Rijkelijk laat.

Jada Pinkett Smith

Ook wil hij benadrukken dat het zijn keuze was om die stommiteit te begaan, niet die van zijn vrouw: “Ik heb een keuze gemaakt, op mijn eigen houtje, uit mijn eigen ervaringen, mijn geschiedenis met Chris. Jada had er niets mee te maken.”

De zes minuten lange video bestaat dus vooral uit excuses, maar ook Smith zelf ziet in dat het waarschijnlijk niet genoeg is.

“‘Het spijt me’ is echt niet voldoende. k probeer spijt te hebben zonder me voor mezelf te schamen”, aldus de acteur. “Ik ben een mens, en ik heb een fout gemaakt, en … ik probeer mezelf niet als een stuk stront te zien.”

Fans vallen over waterflesje

Fans twijfelen online echter vooral aan de oprechtheid van de video. Op Twitter was namelijk al snel de fles water naast Will Smith het onderwerp van gesprek. Het gaat om Just Water, een merk dat de acteur samen met zijn zoon heeft opgericht. “Will Smith maakt reclame voor het bedrijf van zijn eigen zoon in de verontschuldigingsvideo, wat het geheel volkomen onoprecht maakt.”

Een ander voegde daaraan toe: “Mijn favoriete onderdeel van de Will Smith-excusesvideo was de tactische Just Water-plaatsing. Nog steeds geld binnen harken, zelfs als hij zich verontschuldigt.”

Fans vallen over opvallend detail excusesvideo Will Smith
Smith en het controversiële flesje (Afbeelding: Will Smith @ YouTube)

En Chris Rock dan?

Oprecht of niet, uiteindelijk draait het allemaal om Chris Rock. Verwacht echter niet direct dat Rock meteen vrede zal sluiten met Smith. In zijn verontschuldigingsvideo legt Smith al uit dat hij contact heeft gezocht met zijn collega, maar dat Rock nog niet klaar is om er met hem over te praten. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.