Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Fitness 31 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Workout van The Rock: zo trainde Dwayne Johnson voor Black Adam

Het is aftellen geblazen. Over zo’n twee maanden zien we hoe Dwayne ‘The Rock’ Johnson de rol van anti-held Black Adam vertolkt in het DC Universum. En daar gingen behoorlijk wat trainingsuren en een zware workout aan vooraf.

Black Adam is een veelbelovende superheldenfilm over de gelijknamige anti-held. De releasedatum in de bioscopen staat op 19 oktober, en ook deze Nederlandse acteur speelt een rol in de nieuwe film.

Aan het lichaam van The Rock te zien, heeft de acteur voorafgaand aan het filmen van Black Adam behoorlijk wat uren in de sportschool doorgebracht. De spierbundel is natuurlijk altijd in vorm (dat zagen we al eerder in Baywatch en verschillende Fast and the Furious-films), maar voor deze rol deed hij nog een stapje extra. Hoe zorgde de acteur voor zulke enorme beenspieren, zoals op de onderstaande foto te zien is?

Voordat we je alles vertellen over de zware legday van The Rock, is het goed om het trainingschema van de acteur even onder de loep te nemen.

Dwayne Johnson traint zijn benen eens per week. Dat houdt in dat hij zwaar kan trainen, doordat deze spiergroep genoeg tijd heeft om te herstellen. The Rock deinst dan ook niet terug voor een workout met flink veel kilo’s.

De legday van Dwayne Johnson voor Black Adam

Op zaterdagavond is Dwayne Johnson niet in de kroeg of bij zijn vrienden te vinden, maar in de sportschool. Dat staat zijn zwaarste workout van de week namelijk op het programma: legday. Het is dan ook niet voor niets dat The Rock op zondag een rustdag heeft ingepland. Na deze zware benentraining, is die rustdag (inclusief zijn monsterlijke f*ck it cheat meal) meer dan verdiend.

Met de benentraining wil de acteur trouwens niet té hard van stapel lopen, hoogstwaarschijnlijk om blessures te voorkomen. Daarom begint hij met 20 tot 30 minuten stretchoefeningen, om zo zijn spieren warm te krijgen. Zodra deze oefeningen achter de rug zijn, is hij klaar voor het echte werk.

Benen trainen met de workout van The Rock

In de workout voor de benen van de acteur komen de volgende oefeningen aan bod:

  • Leg extensions en Leg curls
  • Leg Press
  • Chain Lunges
  • Shark Pit Squats
  • Barbell Squats

Jammer genoeg vertelt The Rock in zijn Instagram-video niet hoe vaak hij de oefeningen herhaalt. Maar goed, zijn aantallen haal je toch niet. Maak de workout uitdagend voor jezelf, maar overdrijf niet.

Na zo’n intensieve workout heb je honger, dat staat vast. Gelukkig deelde The Rock al eerder een recept voor zijn post-workout shake, die je thuis ook zelf kunt maken. Het recept vind je hier. Heb je juist nog meer trainings-inspiratie nodig? Probeer Johnson’s workout met 45 sets eens uit. Spierpijn gegarandeerd.

Dit ontbijt The Rock om af te vallen voor zijn rol als Black Adam

Men's Health

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.