Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 18 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Nederlandse acteur naast Dwayne Johnson in nieuwe superheldenfilm

De Nederlandse acteur Marwan Kenzari is naast Dwayne Johnson alias The Rock toegevoegd aan de cast van Black Adam. Dat is een nieuwe superheldenfilm van DC Comics.

Marwan Kenzari gaat lekker in Hollywood. Na een grote rol naast Charlize Theron in de Netflix-hit The Old Guard, wordt hij nu opgenomen in de DC Extended Universe.

Marwan Kenzari naast Dwayne Johnson in Black Adam

“Het is een eer om onderdeel te mogen zijn van de grootse cast van DC’s Black Adam“, aldus de Nederlandse acteur op Instagram. In zijn post tagt hij onder anderen Dwayne Johnson, die de hoofdrol vertolkt.

Black Adam is een veelbelovende superheldenfilm over de gelijknamige anti-held. Het personage uit de stripboeken van DC Comics dankt zijn krachten aan de Egyptische magiër Shazam. De film is naar verluidt dan ook een prequel van de film Shazam! (2019). Naast Dwayne Johnson en Marwan Kenzari bestaat de cast uit onder anderen Aldis Hodge, Quintessa Swindell en Noah Centineo.

Nederlandse acteur groeit door Hollywood

Het is nog niet bekend welke rol Marwan Kenzari in Black Adam gaat spelen. Als we er geld op in moeten zetten, gokken we op de Egyptische magiër Shazam. Het is hoe dan ook zijn zoveelste grote rol in Hollywood in korte tijd. Zo was de Nederlandse acteur te zien in Ben-Hur (2016), The Mummy (2017), Murder on the Orient Express (2017), Aladdin (2019) en The Old Guard (2020).

De Nederlandse films waarmee Marwan Kenzari doorbrak, zijn onder meer Loft (2010), Wolf (2012), Hartenstraat (2014) en Lucia de B. (2014).

Opnames bijna van start

Wanneer Black Adam verschijnt is nog niet bekend. Deze opnames beginnen pas in April dit jaar, in het Amerikaanse Atlanta. Andere locaties waar de Nederlandse acteur naast Dwayne Johnson op de filmset komt te staan, zijn onder meer Egypte en Iran. Lees hier meer over de productie.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.