Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 30 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

House of the Dragon-actrice is Supergirl in nieuwe DC-film

Filmregisseur en DC Studios-CEO James Gunn heeft officieel onthuld dat Milly Alcock de nieuwe Supergirl is in het DC Universum. Je kent de actrice waarschijnlijk als Rhaenyra Targaryen in Game of Thrones-prequel House of the Dragon.

Kara Zor-El alias Kara Danvers alias Supergirl is een superheld uit het DC Universum. Ze is de nicht van Superman en een van de laatst overlevende Kryptonianen. In 2015 verscheen er al een serie over, met Melissa Benoist in de hoofdrol. Nu is het de beurt aan de Australische House of the Dragon-actrice Milly Alcock.

Milly Alcock nieuwe Supergirl in DC Universum

James Gunn bevestigt op Instagram een eerder deze week verschenen nieuwsbericht. “Dit klopt. Milly Alcock is een fantastisch getalenteerde jonge acteur en ik ben ongelooflijk blij dat ze nu deel uitmaakt van het DCU. Ja, ik leerde haar voor het eerst kennen in House of the Dragon, maar ik werd weggeblazen door haar gevarieerde audities en screentests voor Supergirl. Ze belichaamt Kara zoals we het voor ogen hebben.”

Milly Alcock maakt vermoedelijk haar opwachting als Supergirl in James Gunn’s Superman: Legacy (2025), al is dit nog niet bevestigd. Haar bevestigde debuut is in ieder geval de solofilm Supergirl: Woman of Tomorrow, die nog op zoek is naar een regisseur. Het scenario is geschreven door Ana Nogueira, bekend van The Vampire Diaries.

Eerder omschreef James Gunn de nieuwe Supergirl als een complex en gehard personage. In tegenstelling tot Superman, die van kleins af aan op aarde is opgevoed, heeft de vrouwelijke superheld een traumatische opvoeding gehad op Krypton, waar ze getuige was van dood en verderf. Deze achtergrond geeft haar een ruiger en intenser karakter dan de vorige incarnaties.

Rhaenyra Targaryen in House of the Dragon

In de eerste afleveringen van House of the Dragon vertolkte Milly Alcock op briljante wijze de jonge Rhaenyra Targaryen. Deze rol werd in het tweede deel van seizoen 1, jaren later in de verhaallijn, door Emma D’Arcy gespeeld.

Milly Alcock als Rhaenyra Targaryen in House of the Dragon, Supergirl
Milly Alcock als Rhaenyra Targaryen in House of the Dragon (Afbeelding: HBO Max)

Op de hoofdrolspeler na is er nog weinig bekend over de aankomende DC-film Supergirl: Woman of Tomorrow. Lees hier meer over de toekomst van het DCU.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.