Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 15 mei 2023
Leestijd: 4 minuten

Dit worden de nieuwe Superman en Lois Lane volgens de wandelgangen

Volgend jaar begint de nieuwe Superman-film van James Gunn met filmen. DC Studios is druk bezig met casten, en dit zijn volgens de wandelgangen van Hollywood de nieuwe Lois Lane, Lex Luthor en, uiteraard, Superman. Dag Henry Cavill!

De aankomende The Flash-film is zowel een einde als een nieuw begin. James Gunn is op dit moment nog voor Marvel Studios aan het scoren met Guardians of the Galaxy Vol. 3, maar officieel zit hij al sinds einde vorig jaar aan de overkant. Als co-CEO van DC Studios is hij verantwoordelijk voor de toekomst van Batman, Superman en alle andere iconische superhelden en schurken van de stripgigant. Zowel op het witte doek als op televisie.

Nieuw begin met Superman: Legacy

The Flash zat al in de pijplijn, maar die film wordt juist gebruikt om het DC-universum te rebooten. Een nieuw begin. Gunn heeft al de eerste films van het nieuwe cinematic universe aangekondigd. Onder andere Supergirl, Swamp Thing en Batman én Robin krijgen een eigen film. De enige aankomende blockbuster met een releasedatum is Superman: Legacy.

Dat wordt dus de eerste film waarmee Gunn zich zal gaan moeten bewijzen, ook al heeft de 56-jarige regisseur een track record van jewelste. Superman: Legacy staat voor 11 juli 2025 op de planning, en wordt zowel geschreven als geregisseerd door James Gunn. De superheldenfilm volgt een jonge Kal-El, die zijn buitenaardse roots en het leven op aarde met elkaar moet zien te rijmen. Een soort reboot van Man of Steel dus, zonder Henry Cavill als Superman.

Wie wordt de nieuwe Superman?

De film begint al in januari volgend jaar met filmen, zo bevestigde Gunn afgelopen week nog. Oftewel, er is een nieuwe Superman nodig! DC Studios is duidelijk op zoek naar een fris, jong, nieuw gezicht dat het… gezicht kan worden van het nieuwe DCEU. Dankzij het gereputeerde vakblad The Hollywood Reporter weten we ook al wie hoogstwaarschijnlijk de rol gaat spelen, en wie er verder in de race zitten.

De journalisten van The Hollywood Reporter schrijven dat David Corenswet hoogstwaarschijnlijk de nieuwe Superman gaat worden. Je kunt de 29-jaar oude acteur wellicht kennen van Pearl, of de televisieserie Lady in the Lake. Het is één van de minder bekende namen die rondzingen in de wandelgangen van Hollywood, wat hem des te geschikter maakt om het gezicht te worden van DC’s meest iconische superheld. Het grote publiek associeert ‘m immers nog niet met andere grote franchises.

Nieuwe Superman Legacy DC
David Corenswet in Hollywood (Afbeelding: Netflix)

Andere kanshebbers en Lex Luthor

Andere vermeende kanshebbers zijn Euphoria-ster Jacob Elordi en de Britse acteurs Andrew Richardson (To Call a Spy) en Tom Brittney (Grantchester). Bronnen van het even gereputeerde Deadline noemen echter Nicholas Hoult (The Menu) als de grootste kanshebber. De 33-jarige Hoult is met afstand de grootste en bekendste naam op het lijstje. The Hollywood Reporter beweert echter dat Hoult zeker een favoriet bij Warner Bros. is, maar niet voor de rol van Superman. Het blad claimt dat Hoult in de race is om juist de aartsvijand van Superman te gaan spelen, Lex Luthor. Eerder was hij al in de race voor de rol van Batman.

Nieuwe Superman Legacy DC
Van links naar rechts: Nicholas Hoult, Jacob Elordi, Andrew Richardson en Tom Brittney (Afbeeldingen: Netflix, Fox Searchlight Pictures, ITV)

Lois Lane

Zie je het al voor je? David Corenswet tegenover Nicholas Hoult, als de nieuwe Henry Cavill en Jesse Eisenberg. Een fris, jong, nieuw begin voor de DC-films. Daar hoort natuurlijk ook een nieuwe Lois Lane bij, om het klassieke comics-plaatje af te maken. The Hollywood Reporter schrijft dat Sex Education-ster Emma Mackey, Rachel Brosnahan (Marvelous Mrs. Maisel), Samara Weaving (Scream 6) en Phoebe Dynevor (Bridgerton) voor die rol in de race zijn. In tegenstelling tot de jacht op de nieuwe Superman is het in het geval van Lois Lane volgens het blad nog niet duidelijk wie de grote koploper is. Brosnahan had naar verluidt een “uitstekende” auditie, maar met haar 32 jaar valt ze volgens insiders buiten de leeftijdscategorie van ‘in de twintig’, waar Gunn naar verluidt naar op zoek is.

Nieuwe Superman Legacy DC
Rachel Brosnahan, Emma Mackey, Samara Weaving en Phoebe Dynevor (Afbeeldingen: Netflix, Amazon, Paramount)

Cryptische hints James Gunn

Gezien de camera’s in januari al gaan rollen, horen we waarschijnlijk al binnenkort meer. In de tussentijd zal het bij dit soort nieuwsberichten blijven, al kun je met bronnen als The Hollywood Reporter en Deadline niet geheel van loze geruchten spreken. Gunn houdt in de tussentijd in ieder geval zijn mond, al is de gloednieuwe DC Studios-baas niet te beroerd om een cryptische hint achter te laten op Twitter:

THRDeadline

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.