Dennis Mons
Dennis Mons Films & Series 4 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Voormalige Batmans keren écht terug in The Flash-film

Hoewel het gerucht al werd onderstreept, keren oude Batmans toch daadwerkelijk terug in The Flash-film die in mei uitkomt.

Tijdens CinemaCon 2022 werden de eerste beelden getoond van The Flash en daar dook inderdaad Micheal Keaton op als Batman. Het is opmerkelijk dat zowel DC als Marvel alles op alles zetten om hun respectievelijke DCEU en MCU (DC Extended Universe en Marvel Cinematic Universe) uit te breiden. Eerstgenoemde komt dan ook met meerdere Batmans gespeeld door andere acteurs uit het verleden in The Flash.

Spider-man vs. Batman

Hoewel we op papier kunnen stellen dat Deadpool als eerste de mal brak tussen enkele universums met referenties aan Marvels MCU, was het toch echt Spider-Man: No Way Home die oude acteurs die Spider-Man speelden, liet herleven. Zowel Tobey Maguire als Andrew Garfield pakten de rol op in een magistraal meesterwerk.

batman spider-man
Old vs. new. (Afbeelding: Sony Pictures)

Nu zowel DC als Marvel inzien dat dit daadwerkelijk een gangpad is waar fans in willen wandelen, is het nu te bezien hoe ver de filmmaatschappijen durven te gaan.

DC-rommeltje krijgt een staartje

Het verwarrende aan DC is echter dat ze niet alleen Batman talloze malen heeft gereboot (getuige The Batman en Joker), maar ook halfslachtig een poging heeft gewaagd een eigen universum te maken in de DCEU met de film Justice League. Dat pakte weinig goed uit. (Op de fantastische Snyder Cut na.)

Het is daarom frappant dat Michael Keaton wederom als Bruce Wayne (en dus ook Tim Burtons Batman) terugkeert in The Flash. Zelfs Ben Affleck schijnt het pak weer aangetrokken te hebben. Ondanks dat: hij is er nogal klaar mee.

DC Batman Marvel
(Afbeelding: DC/ Warner Bros)

Als George Clooney, Val Kilmer, Adam West (gaat niet meer lukken) en Christian Bale meedoen wordt de film briljant. Maar ook Robert Pattinson is er even klaar mee. Meh.

Geen non-fan die het nog snapt

Bereid je dus maar voor op een hoop uitleg als je niet weet hoe de vork in de steel steekt. Het lijkt erop alsof DC blind aan het frisbeeën is. Ze hebben geen idee. Getuige ook het feit dat de 4 uur durende Snyder Cut van Justice League zoveel beter is dan de versie van Joss Whedon.

DC en Warner Bros. hobbelen dus achter de superheldenparade aan, maar wellicht wordt dit een lichtpuntje op de horizon. En hopelijk zien we ooit een Marvel vs. DC cross-over zoals in de comics.

DC Marvel
De meest legendarische knokpartij ooit. (Afbeelding: DC/Marvel)

Robert Pattinson en Zoë Kravitz over hun Batman en Catwoman-training

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.