Dennis Mons
Dennis Mons Films & Series 4 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Spannende nieuwe trailer Obi-Wan-serie onthult… gelukkig weinig

De nieuwe trailer voor de Disney-serie Star Wars Obi-Wan Kenobi is uit en verklapt vrijwel niets.

Hoewel er natuurlijk reikhalzend naar de serie uit wordt gekeken, laat de nieuwe trailer van de serie Obi-Wan Kenobi bar weinig materiaal zien dat we al niet kenden. Hoewel Disney aan het strooien is met Dr. Strange-spoilers, kunnen we het waarderen dat ze wat meer op hun hoede zijn met Star Wars.

Star Wars-hype

In alle eerlijkheid is het prettig dat Disney heeft geleerd van fouten in het verleden. Zo zou de aanwezigheid van Darth Vader in Rogue Squadron fans uit hun dak laten gaan als hij niet al in de trailer zat. Nogal jammer.

In dit geval kunnen we moeilijk om de vader-feiten heen draaien omdat het al bekend was dat Hayden Christensen wederom in het zwarte pak van de Sith Lord zou rondstappen. Daarnaast kwam de soundtrack van Duel of the Fates voorbij in de eerste trailer.

Een spoiler voor Obi-Wan zou de soundtrack in die bovenstaande, eerste teaser kunnen zijn. Volgens sommigen is het de beste Star Wars-soundtrack die componist John Williams ooit heeft geschreven. Beter nog dan de Main Theme en de Imperial March.

Duel of the Fates maakte zijn debuut in The Phantom Menace, tijdens het gevecht van Obi-Wan Kenobi en Qui-Gon Jinn met Darth Maul. Dus….

Obi-Wan en Star Wars-geschiedenis

De Obi-Wan-serie duikt volledig in de Star Wars lore die we nog niet eerder hebben gezien in live action-films en series. Toonaangevendste zijn de Inquisitors: een groep voormalige Jedi in dienst van de Empire, dat als voornaamste doel heeft om op Jedi te jagen.

Er zitten bekende gezichten tussen, zoals de Grand Inquisitor en de Fifth Brother, die we kennen van onder meer de animatieserie Rebels en de game Jedi: Fallen order. Maar er zijn ook twee nieuwe personages in die rol waar we nog niets over weten. Een van hen is Reva, gespeeld door Moses Ingram (onder andere uit The Queen’s Gambit). We hebben geen idee wie zij is. Ze komt niet voor in de comics of animatieseries waar de Obi-Wan Kenobi-serie ogenschijnlijk op gebaseerd is.

Obi-Wan Star Wars Obi-Wan
Moses Ingram als Reva in Obi-Wan-Kenobi. (Afbeelding: Disney) (Afbeelding: Disney)

Obi-wan komt in ieder geval op 25 mei uit en is te zien op Disney+. Zover we de verhalen mogen geloven, wordt het niet allemaal knuffelig en schattig. Het werd eens tijd.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.