Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 25 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Opening Obi-Wan Kenobi onthuld en die stemt niet vrolijk

Wie denkt dat Star Wars-serie Obi-Wan Kenobi begint met een vrolijk weerzien met de befaamde Jedi-meester heeft het mis. Althans, als we de beschrijving van de openingsscène van producent Michelle Rejwan mogen geloven.

Hoe donker de periode in het universum op dat moment ook is, de meeste Star Wars-films beginnen toch altijd wel enigszins licht. De personages zijn in goede doen, en gaandeweg de film vordert, wordt het grimmiger. Maar Obi-Wan Kenobi, de aankomende serie op Disney+ met Ewan McGregor terug in de titelrol, start tragisch.

De openingsscène van Obi-Wan Kenobi

In een interview met SFX Magazine licht Rejwan een tipje van de sluier op rond de openingsscène. “Obi-Wan Kenobi start tragisch”, zegt ze. “De Jedi-meester heeft zich nadat zijn leerling en ‘broeder’ Anakin Skywalker is overgestapt naar de Dark Side verstopt. Hij leeft al tien jaar lang met een naar gevoel, en als kijker vind je hem op een plek waar hij echt behoorlijk de weg kwijt is.”

Goed, dan weten we dus direct exact het tijdframe van de Star Wars-serie op Disney+. Naast de openingsscène met de verdwaalde Jedi-meester stipt Rejwan ook nog even de importantie aan van de terugkeer van Hayden Christensen als Darth Vader. “Hij maakte altijd al deel uit van het verhaal en is een cruciaal element in de serie”, zegt de producent. “In de schaduw van Revenge of the Sith zijn Anakin Skywalker en Obi-Wan onmetelijk belangrijke personages. Obi-Wan Kenobi leeft met de gedachte hoe hij Anakin achterliet op Mustafar. Hij had in deze periode veel schuldgevoelens en innerlijke conflicten.”

Wanneer komt de Star Wars-serie naar Disney+

Grimmige openingsscène of niet, het watertanden is volop begonnen. Hayden Christensen als Darth vader en Ewan McGregor als Obi-Wan Kenobi samen in een nieuwe Star Wars-serie, heerlijk. Lees in dit artikel waarom dat alleen maar goed kan gaan.

Obi-Wan Kenobi gaat op 27 mei in première op Disney+.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.