Pim Jansen
Pim Jansen Formule 1 25 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Verstappen of Leclerc kampioen in 2022? Dit zeggen de bookmakers

Nederlanders, de redactieleden van Manners Magazine incluis, zijn behoorlijke opportunisten. Na de vorige Formule 1-race ‘kon Max Verstappen niks in zijn RB18‘ en zou hij Charles Leclerc ‘nooit meer inhalen’. Na zijn overwinning in Italië is iedereen het erover eens dat hij de wereldkampioen van 2022 is. Maar wat zeggen de bookmakers?

Ja, bij TOTO en andere gokwebsites kun je naast het inzetten per race ook al geld inzetten op de uiteindelijke wereldkampioen in de Formule 1 in 2022. Tipje van de sluier: met inzetten op zowel Max Verstappen als Charles Leclerc word je niet heel rijk.

Verstappen of Leclerc wereldkampioen in 2022?

Duidelijk is in ieder geval dat TOTO een Nederlandse (lees: opportunistische) gokwebsite is. Want op dit moment krijg je voor Max Verstappen 1,99 keer je inzet terug als hij wereldkampioen wordt in 2022 en voor Charles Leclerc 2,01 keer. Bekijk hier het volledige overzicht.

Scheelt in ieder geval niet veel. En bij andere bookmakers is dat niet anders. Zo geeft Bwin je 2,00 keer de inzet terug bij een kampioenschap van beide hierboven genoemde Formule 1-coureurs.

Formule 1-strijd tussen Red Bull en Ferrari

Duidelijk moge zijn dat het weer een spannend Formule 1-seizoen is, waarin Verstappen of Leclerc hoogstwaarschijnlijk wereldkampioen wordt. Over het constructeurskampioenschap zijn de bookmakers duidelijker. Zo geeft TOTO 1,78 keer je inzet terug als Ferrari de titel wint en voor Red Bul krijg je 1,99 keer je inzet terug. Ook niet echt een bet om rijk van te worden. Bij Bwin is de verhouding 1,72 (Ferrari) staat tot 2,00 (Red Bull).

Weet dat inzetten op sportwedstrijden een pure vorm van gokken is, verslavend kan zijn en financiële risico’s met zich meebrengt. Feit is dat je aan de bookmakers aardig kunt zien wat de serieuze kansen zijn, want ze zitten er nooit ver naast.

Geen Viaplay of F1 TV Pro? Check hier hoe je op andere (gratis) manieren de Formule 1 streamt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.