Noah Korevaar
Noah Korevaar Formule 1 24 nov 2023
Leestijd: 3 minuten

Formule 1 gratis kijken: dit zijn de beste livestreams

Gaat Max Verstappen in 2023 opnieuw de titel pakken? Spoiler: ja, het Formule 1-seizoen is al beslist. Dit weekend staat de veelbesproken Grand Prix van Abu Dhabi in de agenda, op het Yas Marina Circuit. Maar waar vind je F1 streams als je geen Viaplay of F1 TV Pro hebt? In dit artikel leggen we uit hoe je (gratis) Formule 1 livestreams kunt kijken.

Tip: onze nieuwe favoriet is Stream2Watch. Scrol naar beneden voor alle gratis F1 streams.

De afgelopen twee jaren waren een genot voor Nederlandse Formule 1-fans. Zowel in 2021 als in 2022 sleepte Max Verstappen de wereldtitel binnen. De pret wordt in 2023 nog groter, nu ook de Nederlandse Nyck de Vries een plekje in de koningsklasse van de motorsport heeft bemachtigd. Hij racet dit jaar voor AlphaTauri naast Yuki Tsunoda. Dat mag je niet missen.

Viaplay of F1 TV Pro

ViaPlay heeft sinds 2022 de uitzendrechten op de Formule 1. Vorig jaar konden klanten van Ziggo en KPN Viaplay nog met korting kijken, maar dat is verleden tijd. Nu zal je moeten kiezen tussen F1 TV Pro en Viaplay. F1 TV Pro biedt 20% korting op een jaarabonnement, waardoor je voor een volledig seizoen geen 65 euro, maar 52 euro betaalt.

Zo kijk je Formule 1 op Viaplay met commentaar van Olav Mol

Daarvoor krijg je commentaar in verschillende talen, kan je switchen tussen onboard camera’s en kan je ook races kijken van de Formule 2, Formule 3 en de Porsche Super Cup.

Korting op Viaplay

Dit is een goedkoper alternatief voor Viaplay, en daarom was F1 TV Pro erg populair. Om die reden biedt ook Viaplay in 2023 een fikse korting. Deze prijzenoorlog tussen Viaplay en F1 TV Pro werkt uiteraard in het voordeel van de kijker.

Grand Prix van Zandvoort gratis bij NOS

Voor de Formula 1 Dutch Grand Prix 2023 in Zandvoort hoef je geen abonnement te hebben en ook niet moeilijk te doen met korrelige streams. Dit spektakel wordt in 2023 weer gratis en voor niets uitgezonden op de NOS.

F1 streams via een VPN

Er zijn een paar goede gratis Formule 1-livestreams die je alleen via een VPN kunt bekijken. Een overzicht.

  • RTBF (België)
  • Servus TV (Oostenrijk)
  • ORF (Oostenrijk)
  • RTL Lu (Luxemburg)

Gratis Formule 1 streams

Geen Viaplay, VPN of ander abonnement? Dan kom je in het grijze gebied van livestreams. Dat zijn gratis online uitzendingen van Formule 1-races, vaak illegaal door de streamer opgenomen. De kwaliteit ligt met 480p tot 720p iets lager dan dat je gewend bent, maar het is zeker goed te doen.

De FIA doet er alles aan om die F1 streams zo snel mogelijk offline te halen, dus het kan zomaar zijn dat je halverwege de Grand Prix opeens alsnog moet wisselen. Mits je daar vrede mee hebt, zijn streams een prima alternatief. Dit zijn de beste bronnen voor gratis livestreams. We linken door naar de websites, die legaal zijn. De streams zelf zijn officieel natuurlijk niet legaal.

Stream2watch

Onze nieuwe favoriet, want altijd goede kwaliteit. Naast gratis F1 streams vind je hier ook zo’n beetje alle andere sporten. De link verandert nogal eens. Mocht de link niet werken, dan tik je gewoon Stream2Watch in op Google.

Klik hier om te beginnen met kijken

CricHD

De kwaliteit ligt op CricHD vrij hoog, maar de website ligt er wel af en toe uit. Mooie bonus: je kunt naast de prestaties van Max Verstappen ook prima voetbal kijken via deze site.

Klik hier om te beginnen met kijken

Formula 1 Live Streams

Prima overzicht met (gratis) live streams.

Klik hier om te beginnen met kijken

Nog meer livestream-opties

Werken de bovenstaande links niet, of valt de kwaliteit tegen? We zetten nog wat populaire sites voor je op een rijtje:

🌍 Bekijk hier het volledige up-to-date overzicht van de beste manieren om online Formule 1 te kijken in het buitenland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.